Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Gästrikland i sista Tv-puckmatchen

Gästrikland gjorde en rejäl uppryckning under den sista dagen av Tv–pucken, men det räckte inte till mot ett starkt Västmanland som vann med 4–2.

Annons

– Ändå tycker jag att vi gjorde en mycket bättre match idag än tidigare under turneringen, sa Gästriklands tränare Niklas Gällstedt.

Matchen blev liksom de flesta andra i turneringen sönderryckta av utvisningar och matchens tre första mål kom i powerplay. Västmanlands Daniel Gunnarsson inledde målskyttet redan i den tredje minuten när han forcerade in 1–0.

Tre minuter senare var det dags för en kvittering från Gästriklands bäste målskytt Jesper Danielsson. Det skulle dröja sju minuter innan Gästrikland tog ledningen för första och sista gången i matchen när Linus Bognesand gjorde 2–1 i powerplay.

– Sen får de in 2–2 lite turligt, sa tränare Gällstedt som fick se sitt lag åka på en kvittering med 43 sekunder kvar av första perioden.

Matchen var fortsatt jämn i den andra perioden och det skulle dröja till 7.50 innan ett mål skulle komma och det var Västmanlands Anton Johansson som gjorde det fram till 3–2. När det resultatet sedan stod sig långt in i andra perioden så valde Gästrikland att ta ut sin målvakt för att få fram en kvittering. Ett ännu bättre läge fick man när Västmanland drog på sig en utvisning och Gästrikland fick spela sex-mot-fyra.

– Med lite flyt kunde vi ha fått 3–3, men det blev ju inte så, sa Gällstedt vars lag istället fick ett mål mot sig i öppen kasse med 38 sekunder kvar av matchen.

Det avrundade en turnering där Gästrikland inte alls kom upp i sin normala standard trots en helt okej sista match. En seger, en oavgjord och tre förluster blev facit från årets Tv–Pucken.

VÄSTMANLAND–GÄSTRIKLAND 4–2 (2–2, 2–0)

Första perioden:

1–0 (3.17) Daniel Gunnarsson, 1–1 (6.05) Jepser Danielsson, 1–2 (13.35) Linus Bognesand, 2–2 (19.17) Oliver Lindholm.

Andra perioden:

3–2 (7.50) Anton Johansson, 4–2 (19.22) Markus Kinisjärvi.

Utvisningar, Västmanland:

7x2. Gästrikland: 6x2.

Skott:

15–19 (7–10, 8–9).
Annons