Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust igen för Valbo – nu väntar ett tufft kval

Det är ett minst sagt stukat Valbo HC som ska försöka kvala sig kvar i division 1.

I sista seriematchen för säsongen blev det 1–2 hemma mot Lindlöven – åttonde raka förlusten.

Annons

Den 6 mars inleds kvalet till division 1. Valbo tar med sig Falu IF från sin serie och klart är även att Söderhamn/Ljusne – seriesegraren i division 2 västra A – finns med bland de fem lag som gör upp om två platser i ettan.

Valbo hade kunnat få med sig gårdagens motståndare Lindlöven i stället för Falun, men då hade det krävts en trepoängare.

– Det hade varit en fördel att få Lindlöven för då hade vi fått med oss ett lag som vi besegrat nyligen och kunde ha fått ett mentalt övertag. Men framför allt behöver killarna känna hur det känns att vinna, säger besvikne tränaren Tommy Sjödin, som själv ännu inte vet hur det känns att vinna med Valbo HC – han tog ju över efter Stellan Gerdin en bit in i fortsättningsserien.

I går var det framför allt i andra perioden som Valbo presterade riktigt bra, men de 1–1 man hade med sig från första perioden stod sig ända tills det återstod lite drygt tre minuter av sista perioden. I det läget hade hemmaspelarna klarat av en hel radda av numerära underlägen, men orkade till sist inte stå emot.

– Vi har inte kylan. Har vi fyra, fem chanser på oss att slå ut pucken ur egen zon måste vi klara av det, säger Sjödin kritiskt.

Och angående alla utvisningar, en del av de beroende på onödigt höga klubbor:

– Vi pratade om att inte vara så snälla, men vi måste välja rätt lägen att ta utvisningar.

• Hur klarar ni kvalet?

– De som kommer från serien ovanför är normalt spelmässigt bättre, men är å andra sidan stukade efter en taskig säsong. Nu har vi två veckor på oss att bygga upp något, sedan gäller det att få en bra start, säger Tommy Sjödin.

VALBO–LINDLÖVEN 1–2 (1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (4.41) Renars Undelis (Marcus Sjöö, Daniel Wallén), spel fem mot tre, 1–1 (8.11) Dennis Lundberg (Victor Lindman, Victor Strandh).

Tredje perioden: 1–2 (16.44) Daniel Wallén (Renars Undelis, Anders Söderström), spel fem mot fyra.

Skott: 29–26 (10–9, 14–6, 5–11).

Utvisningar, Valbo: 9x2, 1x10. Lindlöven: 5x2.

Domare: Patrik Bergström.

Publik: 123.

Valbos tre stjärnor

Dennis Lundberg, fwHHH

Adam Naenfeldt, mvHH

Linus Lindquist, fwH

Mer läsning

Annons