Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – men ändå en Valboframgång

Förlust med 2-4 (1-0, 0-1, 1-3) mot Borlänge på bortaplan.
Men Valbos tränare Stellan Gerdin låter övertygande efter matchen.
– Vår bästa insats för säsongen. Ett klart fall framåt. Nu spelade vi som ett lag, säger han.

Annons

Det finns ingen anledning att tvivla på vad Gerdin säger. Valbo gjorde en riktigt stark insats och Borlänge kom undan med blotta förskräckelsen.

Bara två och en halv minut kvar av matchen gjorde gästerna sitt andra mål i matchen och det var reducerat till 2-3.

Och målet kom i spel tre mot fem. Borlänge sköt gång på gång från blå, till slut hamnade pucken på täckande gäster, Hörnfeldt-Ek serverade pucken till Jonas Sundell som satte den i nät.

Valbo såg sin chans till överraskande poäng. Nästjumbon stack upp mot tippat topplag. Men den hett efterlängtade kvitteringen uteblev.

Gästrikarna lider av en långvarig sjukdom som ställt till stora problem tidigare under säsongen. Det var samma visa mot Borlänge.

– Spelmässigt var vi bättre än Borlänge. Men vi är för ineffektiva, säger Gerdin.

Valbo saknar målskyttar. Spelare som har målskyttet i ryggmärgen och sätter chanserna när de dyker upp. Det har visat sig i en rad av matcher under säsongen och är främsta anledningen till att laget ligger där man gör.

För målchanser skapade gästerna mot Borlänge. Vann skotten i första med 15-10 och i andra med 8-7.

Nu avgjordes matchen definitivt en minut efter Valbos 2-3-reducering. Man klarade av återstoden av tiden i spel tre mot fem, men efter att fjärde spelaren kommit in på isen tog det en halv minut så satte hemmalaget fyran.

– Det var oförtjänt. Vi gjorde en sjutusan till match. Tycker att vi hade varit värda poäng, säger Gerdin.

– Trots förlusten är jag nöjd med lagets insats. Vi hade bra inställning och vi genomförde matchen som vi hade kommit överrens om. Däremot är jag besviken över att vi inte kan göra fler mål på chanserna.

Valbo spelade kompakt, hade väl avvägda styrningar och med snabba spelvändningar. Det var en bra laginsats, tyvärr räckte det inte till poäng, men kan man få till målskyttet kan det kanske bli en förändring på en tung inledning på säsongen.

Genom skador hade Gerdin plockat in tre juniorer som kom direkt från en J20-match i lördags. Bra genomförd match av alla tre.

BORLÄNGE–VALBO 4-2

(0-1, 1-0, 3-1)

Första perioden: 0-1 (4.39) Pontus Hörnfeldt-Ek (Patrik Linander).

Andra perioden: 1-1 (4.59) Henrik Bergenström (Patrik Cedergren, Dennis Ors).

Tredje perioden: 2-1 (3.23) Niklas Sjölund (Anders Lövdahl, Johannes Lundkvist), 3-1 (15.44) Dennis Ors (Magnus Kullerback, Henrik Bergenström), 3-2 (17.30) Jonas Sundell (Pontus Hörnfeldt-Ek) spel tre mot fem, 4-2 (18.34) Dennis Ors (Magnus Kullerback) spel fem mot fyra.

Skott, totalt: 31-30 (10-15, 7-8, 14-7).

Utvisningar: Borlänge: 4x2 min. Valbo: 5x2.

Domare: Daniel Billman, Västerås.

Publik: 304.

Valbos tre bästa

3: Jonas Sundell, f

2: Pontus Hörnfeldt-Ek, f

1: Andreas Näsman, b

Mer läsning

Annons