Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlusten som är ett löfte om seger på måndag

Det här skulle man kunna tro att Brynäs IF betalar mig för att skriva.
Men det är fel.
Det är tidningarna som gärna trycker mina krönikor som betalar ersättningen jag får för att skriva att uddamålsförlusten i Löfbergs Lila Arena bara visar att Brynäs kan besegra Färjestad och att man kommer att göra det.

Annons

händer det.
Det skulle inte ens vara en skräll, det är hockey vi snackar om.
Jag skulle faktiskt bli förvånad om Färjestad vinner en tredje match i rad mot ett Brynäs som inte har förlorat glöden.
Och jo, det här låter egentligen inte vettigt.
Men vi tar siffrorna först. 0–1 i Läkerolen i torsdags (jag räknar inte ett mål i tom bur med sex sekunder kvar), och 1–2 lördag kväll sedan Marcus Paulsson knockat Brynäs med 2.10 kvar att spela.
I praktiken två uddamålsförluster.
Ändå rätt olika. I torsdag var Brynäs ett mjukisdjur som Färjestad kelade med lite – och sedan kastade undan när det passade.
Så var det inte lördag kväll. Förutom de första minuterna då jag ett tag befarade att Brynäs fått på sig de vita balettdräkterna – huu, så utspelade man var ett tag – så var det ett Gävlelag som hade antagit en utmaning och som verkade gilla den.

som kämpar mot övermakten, och Färjestads BK är ett monster som man egentligen vill undvika att möta på vilken is som helst.
Hela Hockeysverige har räknat ut Brynäs i kvartsfinalserien – och visst, en sån skräll måste man vara påverkad av något för att tro på.
Men det försiktiga tassandet från i torsdags var bortrensat. Czarnecki hade fått med sig nyckelspelarna på det självklara – att Brynäs bara kan störa, hota, reta Färjestads BK om man vågar satsa hundra procent och snudd på passera desperationens gräns.
Nu exploderade Brynäs i den typ av aggresiva forechecking som man brukar kalla för hemmahockey, och det fick Färjestads stjärnor att blekna en aning.
1–0 efter den första perioden var helt i sin ordning. Tacklingarna satt där, Brynässpelarna hade pluggat på ur Lilla Grisboken och smådjävlades med hemmaspelarna så ofta man kunde.
Det blev klart svettigare i den andra, med tre tunga box play som gav Färjestad företräde till Brynäszonen, men inte till mer än ett mål.
I den sista kunde det ha gått hur som helst. Nu var det Färjestad som gjorde segermålet, men Dackell hade nån jättechans till ledningsmål före det – och Brynäs hade två-tre (mest Mads Hansen) lägen till 2–2-kvittering när man satsade med sex utespelare.

jag kollade Dackell och jag kollade några andra – och gillade vad jag såg och hörde.
Det var inga slagna brynäsare som lämnade Löfbergs Lila Arena efter 15:e raka förlusten mot Färjestad i Karlstad.
Det är därför jag tror att Brynäs klipper till med seger på måndag, och jag tänker gå så långt att det är en seger som också behövs just nu.
Sjundeplatsen i elitserien bleknar lätt om det blir en försmädlig, föraktfull 0–4-insats mot Färjestad.

Jörgen Sundqvist (yes), Niclas Andersén (...men att just han gjorde misstaget, så grymt), Widing, Dixon (!), Dackell, Granström och faktiskt Sandin rätt länge.
Och självklart Lindbäck; han var stor, han var tätt, han skickade returerna ut åt sidorna och han verkade älska att stå där.

hoppade nu in ett mejl från Hockeyligan. Brynäs–Färjestad sänds enbart i ppv på måndag.
Jag tackar för den informationen.
Vill man se Brynäs vinna på måndag måste man tydligen betala för det.

e upp med lunch på en sportbar vid torget i Karlstad nån timme före nedsläpp.
På väggen vid bordet fick man guldskyltar uppsatta om man beställde en treliters champagneflaska av märken Lanson. Jag frågade efter priset, och vågade faktiskt utlova en flaska om Brynäs brände till med seger och vände kvartsfinalserien mot Färjestad.
Servitrisen hörde dock att vi var från Gävle, och tog inte frågan på allvar – och nej, jag är inte helt dum i huvudet; jätteskumpan ligger inte på kylning...

Mer läsning

Annons