Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Modospelaren hyllar Brynästalangen – och berättar vem som är bäst av Nylanderbröderna

/

Adrian Kempe fick sätta pucken i nät en gång mot Danmark.
Det kunde, och skulle nog, ha blivit några fler från Kempe och kedjekamraterna Axel Holmström och Jens Löökes sida.
Men den tidigare Modospelaren var trots flera missade lägen nöjd med sin kedja.
– Det var riktigt kul att lära känna dem mer på isen, säger han.

Annons

Det blev aldrig någon riktig hetta i träningsmatchen mellan Sverige och Danmark. Fyra snabba mål i den andra perioden avgjorde tillställningen helt och en av de som bidrog i målprotokollet var Adrian Kempe.

– Det var roligt att spela inför svensk publik igen och jag tycker vi gör en bra match. Även fast vi missar väldigt många lägen, säger Kempe som trivdes med Axel Holmström och Jens Lööke vid sin sida.

– Det fungerar bra. Vi hade kunnat göra fyra-fem mål till, men vi fortsätter nöta på. Det var riktigt kul att lära känna dem mer på isen, Jens och Holmström. Sedan var det bra för mig att känna på en stor rink igen.

Jens Lööke har inför JVM-lägret och mästerskapet i Finland inte placerats bredvid Axel Holmström och Adrian Kempe i tänkbara kedjekombinationer. I stället är det en annan Brynäslirare, Oskar Lindblom, som troligtvis kommer spela bredvid dem. Men Kempe skulle inte ha något emot om Lööke blir hans kedjekamrat under JVM.

– Han bidrar med hårt jobb hela tiden och jäkla bra på att sätta press. Han har ett grymt vass skott och en spelare som är duktig på att läsa av situationer. Jag gillar verkligen att spela med honom.

Axel Holmström utnämndes faktiskt till matchens spelare, men de flesta var rörande överens om att det var Alexander Nylander som stal showen. Hans andra mål, på straff, var matchens behållning.

– Han och William är grymma på straffar. Det är inte lätt att komma in med de som är två år äldre men han gör det riktigt bra.

Vem är bäst av dem?

– William är bäst nu, men det är svårt att säga vem som kommer att bli bäst. Jag vet att Alex har haft en jäkla utveckling i år, men vi får se. Jag är ju bra polare med båda också, säger Adrian och skrattar.

Mer läsning

Annons