Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först Lavander – sedan Dixon

Mats Lavander är klar och Stephen Dixon på väg in – sedan är Brynäs trupp spikad.

Klubben stänger fönstret mot transfermarknaden.

– Vi har hittat de pusselbitar vi letat efter, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Annons

Först Martin Johansson från allsvenska Mora och sedan, i torsdags, skrev Luleåforwarden Mats Lavander, 31, på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

Klubben har varit aktiv på marknaden den senaste veckan och nu ska bara den sista pusselbiten falla på plats – Stephen Dixon.

Sedan är Brynästruppen säsongen 2011/12 klar.

– Det har gått trögt ett tag med Dixon, men nu tycker jag se en viss ljusning. Jag fick tag i personer runt honom i går och vi hoppas kunna göra klart med honom, säger Sundlöv.

Som med hjälp av förre brynäsaren Roger Kyrö värvade det senaste tillskottet. Lavander gjorde fyra säsonger i Luleå, den senaste som assisterande lagkapten, och fick inte något nytt kontrakt med Norrbottenslaget.

I fjol svarade han för 15 poäng på 48 matcher, men desto bättre siffror hade forwarden under säsongen 2008/09. Då var han tredjelänken i succékedjan med Johan Harju och Linus Omark.

Med de senaste värvningarna och Lavanders tyngd (96 kilo) blir inte Brynäs längre det lättaste laget i elitserien. Nu passerar man både Djurgården, Skellefteå och Luleå i den ligan.

– Det är klart att vi vill vara lite tyngre. Folk frågar efter Somervuoris ersättare och tittar oftast på poäng och spetskompetens, men Lavander kan lika gärna vara ersättaren med sin tyngd. Eftersom han banar vägen för sina kedjekamrater och gör dom bättre, säger Sundlöv.

Så här säger Mats Lavander själv om flytten till Brynäs och varför han valde Gävleklubben trots att flera klubbar stod i kö för hans namnteckning:

– Brynäs presenterade ett bra upplägg och dessutom är det läckert att få möjlighet att spela i en klubb med en sådan anrik historia och med snygg matchtröja. Det är väl de främsta orsakerna.

Mer läsning

Annons