Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tungt för Brynäs – och Lindbäck

Anders Lindbäck har fått en mardrömsstart som vikarierande Brynäsmålvakt – i 6–4-förlusten mot HV71 gjorde till och med hans egna backar mål på honom.
Efteråt lämnade han Läkerol Arena utan att prata med pressen.

Annons

Fem insläppta mål mot Linköping följdes upp med fem nya mot HV71 (Martin Thörnbergs 6–4 kom i tom kasse). Anders Lindbäck hade garanterat hoppats få en roligare start på sitt inhopp som förstemålis medan Jacob Markström spelar JVM-hockey i Kanada.

Under den första hälften av gårdagens match gick det mesta emot 20-åringen som i Brynäslägret framhållits som en lika stor talang som succékeepern Markström. Bland annat gick 0–1-pucken in först efter att ha styrts på två Brynässpelare medan 2–5 var ett klockrent självmål av hemmabacken Lars Jonsson.

Enda målet som kan beskrivas som en målvaktstavla är Martin Thörnbergs 2–4, men det kom i stället väldigt olägligt bara halvminuten in på andra perioden.
– Vi gjorde för många individuella misstag överlag, och det blev för kostsamt. Lindbäck stod för ett av de misstagen. Jag tror inte att han är nöjd med sin insats, sade tränaren Niklas Czarnecki på presskonferensen.

Sporten ville fråga Anders själv hur han såg på sin match och den eventuella press han känner på sig under Markströms frånvaro. Men det gick inte – Lindbäck fanns inte tillgänglig för medierna i omklädningsrummet och svarade heller inte i telefon under gårdagskvällen.
Målvaktstränaren Pecka Alcén hävdar dock att det inte är någon större press på Lindbäck.
– Nej, det är ingen fara. Och vad ska vi göra, slänga in en 90:a? frågar han och syftar på Joacim Eriksson som hämtats upp från juniorlaget som andremålis.

– Nej, det gör vi inte.

När Jacob Markström kastades in i hetluften i slutet av förra elitseriesäsongen var det många av utespelarna som vittnade om hur de offrade sig lite extra för sin unge målvakt. I går såg det inte ut som om Lindbäck fick samma hjälp.
Brynäsveteranen Ove Molin:
– Det kanske ser ut så men det är klart att vi jobbar för Lindbäck allihop. Det är mer att vi tror att allt ska lösa sig på något sätt. Vi spelar inte tillräckligt desperat. Och så måste vi värna försvaret först – det är ju det vi har gjort hela säsongen.

Kyle Wanvig, normalt het och spelsugen, hade liksom Lindbäck en jobbig kväll och bänkades (se separat artikel). Hans ord kanske kan lugna oroliga Brynäsfans och ge Lindbäck lite skön stöttning.
– Lindbäck är en bra målvakt och jag har förtroende för honom. Alla får ha en dålig dag. Jag är säker på att han kommer att vara vår bäste spelare i nästa match, sade Wanvig.
Markström missar ytterligare fyra matcher med Brynäs. Nästa chans för Lindbäck att visa att han är en bra målvakt är hemma mot Rögle i morgon.

Annons