Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter den förlustfria sviten för Nordquist

Jonas Nordquist har spelat två matcher sedan comebacken – och han är fortfarande obesegrad med sin nya klubb, Brynäs.

– Ja, hehe! Fast det beror nog knappast på mig, säger han inför dagens bortamatch mot Skellefteå.

Annons

Efter 0–0 borta mot Rögle i tisdags hittade Brynäs vinnarstilen hemma Timrå i förrgår och vann med 4–1.

Någon ersättare till nyopererade backen Lars Jonsson har inte dykt upp, men däremot har ju Brynäs en ny center i laget, som får mer och mer ansvar – och dessutom inte vet hur det känns att förlora med sin nya klubb.

– Det är väl inte direkt min förtjänst, men det känns ganska bra efter de här två matcherna. Men självklart hade det kunnat vara ännu bättre, säger Jonas Nordquist.

• Vad är det som kunnat vara bättre, menar du?

– Alltså ibland vet jag inte riktigt var jag ska vara på isen, jag har ju varit borta väldigt länge från spel. Men det blir bättre och bättre.

Jonas Nordquist som efter sin långa frånvaro fått inleda med spel i fjärdekedjan började med drygt elva minuters istid i debuten mot Rögle. Ökade på till en bit över tretton minuter mot Timrå, och fick dessutom spela en hel del i power play då.

– Ja, han är med och styr en av våra power play-uppställningar och den enheten var den bästa i matchen mot Timrå, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Men till dagens match mot Skellefteå kommer Brynästränaren att behålla kedjorna intakt.

– Vi kör vidare som senast. Jag vill spela in Nordquist i laget allt eftersom, och jag tycker att vi har fått en bra bredd på laget, menar Czarnecki.

Jonas Nordquist är själv nöjd med den istid han fått hittills och gladdes åt att få spela en del numerära överlägen senast.

– Ja, kul att få spela PP och kanske tur att jag inte fått gå in direkt och spela typ 20 minuter i matcherna, då hade jag kanske gått in i väggen direkt. Men jag hoppas att det ska bli mer speltid längre fram förstås. Men vi har inte diskuterat det här med istiden utan jag litar på tränaren, att han tänker rätt där.

• Hur känner du dig i kroppen efter de här två matcherna då?

– Jag känner mig fräsch, säger Jonas Nordquist som nu bara väntar på första målet i Brynäs.

Efter Jakob Silfverbergs två fullträffar mot Timrå är det bara Nordquist, hans kedjekompis Daniel Hermansson, samt backarna Simon Bertilsson och Simon Löf som inte nätat ännu den här säsongen.

 

Mer läsning

Annons