Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik vände Valbos trend

Har det vänt för Valbo i hockeyettan nu?

Seger över Linden från Eskilstuna med 6–1 (2–0, 3–1, 1–0) och förlustsviten stannade därmed på fyra matcher.

Tre mål av Fredrik Augustsson.

– Första gången Fredrik gör tre mål. Kul för honom, säger Stellan Gerdin, Valbos tränare.

Annons

Matchen var rätt odramatisk. Valbo var klart bättre än motståndet och det var aldrig någon tvekan om vad segern skulle hamna.

Segern spikades i mittperioden, då hemmalaget gick från 2–0 från den första perioden till 5–1, det var stor skillnad på lagens sätt att spela hockey.

Linden var ett dåligt hockeylag utan grunder i spelet. Man försökte och viljan saknades inte, men kunnandet var det sämre med. Man spelade mycket på rus och chans och det gick inte alls mot ett skickligare Valbo.

Valbos seger kunde ha varit ännu större. Hemmaspelarna är skridskostarka och spelar med hög fart.

– Det är vårt adelsmärke, vi åker mycket skridsko och checkar hårt, säger Gerdin.

Speed och hård checking räcker långt mot de flesta lagen i serien. Men för att vinna mot de allra bästa räcker inte det, då måste det till något annat också, nämligen lite tanke bakom spelet. Det saknas i dag i det här unga gänget.

Men det är som tränare Gerdin säger.

– Det här är ett ungt och utvecklingsbart lag. Får vi bara tid på oss kommer det också. Grabbarna kan mycket hockey och utvecklas hela tiden.

Ungdomskedjan med Markus Gunnarsson, John Dahlgren och tremålsskytten Fredrik Augustsson hade en festlig kväll. Fredrik gjorde fyra poäng (3+1), John två (1+1) och Markus tre (0+3).

– Den spelade med stor fantasi och släppte pucken i rätta lägen hela tiden. Det var roligt att de lyckades så bra, säger Gerdin.

Annons