Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriketjejerna sexa i Stålbucklan

I helgen gick slutspelet i Stålbucklan som är tjejernas motsvarighet till TV-pucken.
Gästrikland/Hälsingland var med i slutspelet för första gången, och blev sexa.

Annons

Gästrikland spelade tillsammans med Hälsingland och laget kvalificerade sig till Stålbucklan efter kvalspelet som spelades i Sandviken i februari tidigare i år.

Gästrikland/Hälsingland var laget med yngst medelålder i hela slutspelet och lottningen placerade dem mot tufft motstånd i kvartsfinalen mot favorittippade Uppland.

– Tjejerna var nervösa och vi mötte ett riktigt bra lag och det gjorde att vi inte klarade av att stå emot Uppland och de vann matchen med 9–0, säger lagledare Per Ängvald.

Därefter ställdes laget mot Västerbotten. Där blev det jämnt och matchen slutade 1–1 och gick till sudden death. Inte ens där kom avgörandet, utan det blev straffar och där var Gästrikland/Hälsinglad vassare.

– Den här matchen genomförde vi betydligt bättre och det kändes redan i omklädningsrummet. Vid straffläggningen var det vi som är bäst och avgjorde matchen, säger Ängvald.

Vinsten tog laget till spel om femte plats och i den matchen stod Dalarna/Örebro för motståndet. Första perioden vann Dalarna/Örebro med 1–0. I andra perioden kvitterade Gästrikland/Hälsingland efter en och en halv minut. Men direkt efter kvitteringen drog Dalarna/Örebro ifrån igen och lyckades även öka på till en 3–1-ledning i powerplay. …

– Men vi visade hög moral och fortsatte att kämpa hårt för att komma ikapp, säger Ängvald.

Med fyra minuter kvar av matchen lyckades laget reducera till 3–2 i powerplay och satsade även de sista minuterna allt genom att ta ut målvakten, dock utan resultat.

– Vi är riktigt nöjda med sjätte plats. Vi kom med slutspelets yngsta lag och det ser vi som en investering inför nästa år. Då kommer vi med ett års erfarenhet och utveckling medan många av de andra lagen kommer att behöva byta ut flertalet spelare, säger Ängvald.

Mer läsning

Annons