Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikland klart för kvartsfinal i tv

Fyra raka segrar och Gästrikland är klart för eftermiddagens TV-sända kvartsfinal i TV-pucken.
Men först ska det spelas mot Stockholm i en gruppfinal där det avgörs vilka som blir etta och tvåa.
– Vi vill vinna den också för att de andra lagen verkligen ska respektera oss, säger tränaren Niklas Gällstedt.

Annons

Annars är förmiddagens avslutande gruppmatch betydelselös. Både Gästrikland och Stockholm har vunnit alla sina matcher och det är bara den inbördes placeringen som ska bestämmas. Då blir det också klart vilket lag Gästrikland får möta i kvartsfinalen.

Men att ligga lite lågt och spara krafterna till när det verkligen gäller tror inte Gällstedt på.

– Nä, inte ett dugg. Vi går för seger där också för att bli gruppetta. Vilket lag vi sedan möter har inte så stor betydelse. Men har vi spöat Stockholm som ju alltid är storfavoriter i TV-pucken bör det ge väldigt stor respekt.

Efter onsdagens segermatcher mot Örebro län och Medelpad följde Gällstedts gäng upp med två säkra segrar mot Halland (5–3) och Västergötland (2–0) i går.

– Jag är riktigt nöjd med hur laget uppträdde. Vi kanske slarvade lite onödigt mycket mot Halland som fick några enkla mål när vi var på väg att dra ifrån. Men vi snackade igenom det och mot Västergötland var det verkligen bra.

Mot Halland räckte en tidig 3–0-ledning och i den andra matchen var försvarsspelet med målvakten Anton Hedberg som på nytt höll nollan.

– Vi har dessutom använt oss av alla spelare så att samtliga ska känna sig delaktig och vara på gång. Nu ska vi spela lite annorlunda för att överraska Stockholm och det tror jag vi har en bra chans att göra.

Efter det väntar så den TV-sända kvartsfinalen med allt vad det kan innebära. Men något större nervdaller ska det inte behöva bli.

– Vi pratar inte alls om tv. Killarna var nervösa i första perioden i första matchen som det alltid brukar vara. Efter det har vi hanterat det jättebra, säger Gällstedt.

Exakt vilken kvartsfinalmatch som Gästrikland kommer att spela blir alltså inte klart förrän i dag. Men alla fyra matcher TV-sänds i SVT24 med start klockan 16.00.

Annons