Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekille gjorde fyra mål för Örebro

Hallå där, ... Fredrik Orrsten, Gävlefödd och fostrad i Brynäs som gjorde fyra mål när hans Örebro slog Växjö i hockeyallsvenska toppmötet

Annons

Har du gjort så många mål i en och samma match förut?

– Nej, definitivt inte på den här nivån. Jag har säkert hängt in fyra när man var yngre, men det här var mycket tillfälligheter också. Jag har haft chanser tidigare, men det har inte riktigt lossnat. Nu kom allt på en gång.

Målfyrverkeriet kunde ju knappast ha kommit vid ett bättre läge – i seriefinalen...

– Precis. Men det kanske inte var någon slump eftersom att matchen (Örebro vann med 7–3) utvecklade sig som den gjorde. Inledningen var sjuk. Vi ledde med 5–0 redan efter elva minuter. Det kändes kanske inte riktigt som en seriefinal.

Ni leder överraskande allsvenskan, tre poäng före just Växjö och med en match mindre spelad. Börjar elitserien bli allt mer realistiskt?

– Nej, det ska vi inte prata om. Målsättningen är att bli bättre än i fjol. Då kom vi tia och den kommer vi fortsätta att ha. Det kanske låter som en klyscha, men vi tar en match i taget och får se hur långt det räcker.

Är du förvånad över lagets framgångar?

– Absolut, det är jag. Jag visste att vi hade ett bra gäng, men att det skulle gå så här bra hade jag inte trott. Vi har fått ihop det riktigt bra och har ett härligt "go" i laget. Det är hemligheten.

Hockeyintresset har förstås växt i Örebro nu?

– Nja. Jag tycker fortfarande att det kan bli bättre. Vi snittar runt 1 600 åskådare per match i en hall som tar in 3 600. Fotbollen dominerar i staden, men nu är den slut och då får vi hoppas på bättre anslutning på våra matcher. Om vi inte lockar publik nu, när ska vi annars göra det? Vi kan ju knappast ligga högre i serien än vad vi gör nu.

Ditt kontrakt med Örebro går ut efter säsongen. Kan det bli aktuellt med en flytt tillbaka till Gävle?

– Det är inte omöjligt i framtiden. Jag flyttade från Gävle 1998 till Grums. Sedan har man ju bott lite överallt. Men både jag och min sambo har alla släktingar i Gävle. Just nu bor jag i Arboga och pendlar till Örebro.

Mer läsning

Annons