Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränsen nådd – Czarnecki ger spelarna kritik

Niklas Czarnecki brukar undvika att ge spelarna negativ kritik.
Efter den smått katastrofala Modomatchen gjorde han ett undantag.
– Någonstans kommer man till en gräns, säger Brynästränaren.

Annons

Det är sällan man ser Niklas Czarnecki så arg som han var efter 5–1-förlusten hemma mot Modo i tisdagskväll.

I går på träningen var han samlad men bestämd.

– Revansch! Det är det stora för oss nu, säger Brynästränaren, som av just den anledningen låter femmorna vara oförändrade – alla ska få en chans att visa att Modomatchen var en engångsföreteelse.

Normalt brukar Czarnecki fokusera på det som varit bra även efter en förlust, för att förstärka det positiva och inte försämra spelarnas självförtroende ännu mer.

Den här gången valde han dock att ta bladet från munnen.

– Någonstans kommer man till en gräns när man behöver visa på saker som måste rättas till. Vi har gått igenom matchen på video och gett spelarna feedback, säger Czarnecki.

Det han framför allt har slagit ner på är spelet med puck – mot Modo fick brynäsarna ägna sig alltför mycket åt försvarsspel på grund av att man gjorde sig av med pucken alldeles för snabbt.

– Vi var inte tillräckligt noggranna, när vi fick pucken slängde vi bara ut den ur zonen. Vi har pratat om att vårda pucken bättre, säger Czarnecki.

Är det här något man kan säga till spelarna och så gör de det?

– Ja, det tror jag. Men spelarna måste själva ha den känslan.

Samtidigt som han är kritisk säger Brynästränaren att det kanske inte bara var av ondo som det gick som det gick i förrgår.

– Man får sig en tankeställare och kan vända det till något positivt. Det blir en chans att fördjupa sig i saker som man kanske inte vanligtvis gör när allt rullar på.

– Ska man ha lite perspektiv på det var det här en match av 20, och vi har 25 kvar. Vi kan inte låta det här passera, men vi ska samtidigt inte göra det större än vad det var.

Revanschen ska komma mot Frölunda borta i en arena som Brynäs inte vunnit i sedan 2005/2006.

– Men förra säsongen fick vi 1–1 i alla fall. Och mentalt är det bra för oss att möta Frölunda borta nu eftersom de kommer att vara storfavoriter, säger Czarnecki.

Mer läsning

Annons