Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström ger allt i Brynäströjan

Jonathan Granström har redan samlat på sig dubbelt så många utvisningsminuter som i fjol. Samtidigt är han uppe i 14 poäng, vilket är tre fler än förra säsongens facit i Mora.
– Jag ger allt i varje match, förklarar Granström sin framfart i Brynäs.

Annons

Han har spelat 24 av 31 omgångar i fjärdekedjan, men ligger ändå på tredje plats i den interna poängligan i Brynäs.

Den 22 november borta mot Luleå tog Jonathan Granström klivet upp i förstakedjan för första gången – och då blev det mål också.

Därefter har det blivit ytterligare fem matcher i förstakedjan.

– Jag har fått stort förtroende och fått spela mycket power play, framför allt på hemmaplan. Vi är ett skönt gäng här och det var lätt att smälta in i laget, säger Granström.

I fjol blev det sju mål och fyra assist på 54 matcher för Mora i elitserien. Den poängskörden har han redan passerat i sin nya klubb Brynäs – fem mål och nio assist har det blivit på 31 omgångar hittills den här säsongen.

– Det är jättekul att gått så bra. Men det har gått bra för hela laget. Vi gick ju in till den här säsongen med ambitionen att de spelare som gjorde fyra mål i fjol ska göra åtta i år. Alla våra femmor kan producera och det är otroligt värdefullt när så viktiga poäng står på spel. Det är ju en helt sanslös jämn serie, konstaterar Granström.

I fjol drog han på sig 34 utvisningsminuter på 54 matcher. Efter 31 omgångar den här säsongen är Granström uppe i hela 71 minuter, och med det parkerar han på sjunde plats i elitseriens utvisningsliga.

– Det handlar nog mest om tillfälligheter. Men jag ger allt i varje match och är tuff i min spelstil.

Senast i måndags mot Frölunda fick Granström matchstraff efter ett slagsmål mot Johan Andersson strax före slutet. Om man nu kan utse en vinnare i ett hockeyslagsmål var det nog Granström som gick segrande ur den striden.

– Jag tycker inte att jag förlorade fajten i alla fall, säger han med ett skratt.

SVT:s hockeyexpert Niklas Wikegård hyllade Granström i Hockeykväll för några veckor sedan, för hans sätt att hela tiden brinna för ishockeyn.

– Det var naturligtvis himla kul att få positiv kritik av honom, säger Granström.

Annons