Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Jakob Silfverberg

Brynäs 18-åriga forward som varit på fördraften i Kanada och kom hem i måndags.

Annons

– Spännande. Vi var i Toronto och träffade de NHL-klubbar som ville prata och ställa frågor. Vi var där i fem dagar och hann med lite av varje. Vi såg stan och var bland annat på baseboll.

– Alla bodde på ett hotell utanför själva stadskärnan – både spelarna och NHL-klubbarna. Varje klubb hade ett rum där man fick gå in och träffa fem-tio representanter. Det tog ungefär en kvart per klubb.

– Totalt blev det 23 stycken. Det var ungefär lika många som alla svenska killar träffade. Vi fick svara på frågor och var snyggt uppklädda i kostym, skjorta och slips. Det var jäkligt nervöst i början men sedan släppte det när nästan alla ställde samma frågor. Då blev man lite säkrare.

– Nä, det kan man inte säga nu. Det blev aldrig något snack om de var nöjda eller om det fanns intresse när det drar ihop sig till draften. Jag har alltid gillat San José av någon anledning. Jag pratade med dom också – men vi får se vad det blir...

– Nej. Det är bara dom som förväntas gå i de två första rundorna som är på plats. Jag blir säkert draftad av något lag men längre ner. Så är nog fallet för Simon Bertilsson och Anton Rödin som också var där från Brynäs.

– Att det var! Det brutalaste cykeltesterna jag har varit med om. Det var sjukt jobbigt och jag tror minst hälften av alla som var där och fick göra den spydde efteråt.

– Absolut. Nu har jag varit borta en vecka men ska börja träna direkt igen. Med ett A-lagskontrakt känns det otroligt inspirerande att få sätta igång. Det är nästan som man redan längtar till isen för att testa lite klubbor och andra grejer.

– Tack. Det ska bli riktigt roligt.

Jakob Silfverberg

Annons