Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansen lider fortfarande

Brynäs IF har hemlighållit Mads Hansens mystiska huvudskada – allt för att skydda honom.

Annons

Efter smällen i vintras är norrmannen fortfarande inte helt återställd och plågas av yrsel, huvudvärk och flimrande ögon.
Alla möjliga tester har gjorts – men ingen har kunnat hitta orsaken.
Förrän nu.
– Vi tror att det är sviter från operationen, säger Brynäs massör Glenn Hellström, som bryter tystnaden.

Det var i matchen mot Modo vid nyår som Marco Tuokko satte in en våldsam tackling på Brynäscentern – som först befarades ha brutit okbenet.

Men det visade sig att diagnosen var fel. Mads Hansen vilade ett tag och spelade sedan klart både elitseriesäsongen och var med i OS i februari. Sedan nobbade han VM för Norge och tvingades istället till operation.

– Det kändes bra efter att jag hade fått vila. Men efter operationen blev det värre igen. Jag har inte kunnat träna ordentligt i sommar och har känt mig yr, fått huvudvärk och flimrande ögon, säger Hansen, som hittills har skyddats av klubben genom att hemlighålla hans mystiska huvudskada som – trots att flera tester har gjort – ingen har kunnat konstatera vad den beror på.

Förrän nu – tror man.

– Det har varit en jobbig tid för Mads. Pratar vi öppet om hans skada stör det fokuseringen på ishockeyn. Men nu ser vi positivt på framtiden. Vi tror att problemet kan ligga i operationen, eller rättare sagt sviterna efter densamma, säger Brynäs massör Glenn Hellström.

– Nu kanske det låter som att ett fel att gjorts under operationen. Men så är det absolut inte, tillägger han och försöker förklara den troliga orsaken till problemen så pedagogiskt som möjligt.

– Om man skär i någon så måste det till en inflammation för att såret ska läka. Det gäller överallt på kroppen. Och då kan det uppstå en svullnad vilket orsakar ett ökat tryck. Det är det vi tror har hänt Mads. Att han fått en inflammation på bihålorna som trycker mot nerver. Trycket har gjort att han fått de här symptomen.

Hansen siktar på att vara med när Brynäs går på is på måndag, men det blir i så fall under lindrigare former. På onsdag åker laget till Gotland på ett läger som innefattar två matcher mot Södertälje och Visby/Roma.

Då är det tveksamt om han kommer till spel.

– Nu har det känts bättre den senaste tiden. Men jag måste vara försiktig. Som jag har förstått det är det bara att vänta på läkningen, säger Hansen.

• Känner du dig orolig att det här ska fortsätta plåga dig framöver?

– Nej, inte orolig direkt. Jag tror på den här teorin och att det läker så fort som möjligt.

Mer läsning

Annons