Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är ”bitch” nåt positivt

B-I-T-C-H. Så står det på lappen som sitter upphängd i förrådet. Ja alltså: B som i Bäst, I som i Intelligent, T som i Talangfull, C som i Cool och H som i Hård.
Ord som på många sätt stämmer in på förrådets ägare. Hofors flicklag i hockey.

Annons

Hofors HC bildades 1984. Det betyder att klubben är ungefär tio år äldre än de flesta av tjejerna i det egna flicklaget. Den äldsta tjejen är född 1971 men den yngsta är bara 14 år gammal och man spelar i flickserien som drog igång säsongen i november. Och tjejerna har börjat den på ett mycket bra sätt. Tre vinster och en oavgjord på de sex första matcherna. De tränar på is tre gånger i veckan och oftast är de runt tio spelare på träningarna. Nästan alla tjejer i laget kommer dessutom från Hofors ursprungligen.

Matilda Dihlén Källviks är en av dem. Hon är 14 år, forward och har precis kommit ur duschen efter träningen.

– Jag har spelat hockey i fyra år. Jag var i ishallen för att kolla på killar och så såg jag en skylt om tjejhockeyn, säger hon och skrattar.

Bredvid sig har hon lagkamraterna Hanna Hansson, Therese Isaksen, och Madelene Ek.

– Vi kämpar för varandra och har roligt. Då gör det inte så mycket om vi bara är tio stycken. Och så har vi en bra sammanhållning, säger de i mun på varandra och skrattar igen.

Och just det. Att de kämpar, är något som de båda tränarna Mikael Holm och Andreas Lundgren lyfter fram.

– Tjejerna verkligen äter, sover och andas hockey. Då varken överdriver jag eller tar i, säger Andreas.

– De är hårdare än vad många killar är. Om en kille gör illa sig så stannar han kanske hemma. De här tjejerna bara kör på, utan att ens säga något om att det gör ont. En tjej fick vi till och med köra till akuten efter en match, fortsätter han.

Men trots att tjejerna toppar tabellen verkar det inte som att det blir något slutspel. Förbundet har bestämt att flickserien inte ska spela något slutspel i år. Anledningen är att det finns lag i serien som inte kommer från distriktet och istället för final på Hockeyns dag ska en uppvisningsmatch anordnas – i Sandviken.

– När tjejerna fick höra det skrek de ju rakt ut. Deras första reaktion var väl att förbundet kan åka och spela sin egen uppvisningsmatch. De här tjejerna vill spela final, avslutar Andreas Lundgren.

Annons