Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är tjejerna som verkligen gillar hockey

/
  • Övre från vänster: Julia Forsgren, Hanna Roos, Johanna Gabrielsson och Maja Ålenius. Nedre från vänster: Vera Jansson, Lovisa Englund, Khadija Goudiaby och Peyton Söderqvist.

Under helgen arrangerades ett event för att göra det lättare för tjejer att ta sig in i hockeyn, nämligen World Girls Ice Hockey Weekend.
Till GGIK kom det bara tre tjejer, men klubben var nöjd med det.
– Det var väldigt positivt att det kom tre, säger Camilla Jansson från GGIK.

Annons

De tre tjejerna som kom hade väldigt roligt och var tillbaka redan dagen efter på den vaniga hockeyskolan. En av dem hade med sig en kompis också.

– De hade jättekul och fyra stycken gör stor skillnad när det inte är så många, säger Camilla.

Hon tycker att det är svårt att få tjejer in i hockeyn, eftersom sporten är så mansdominerad och sedd som något för just män.

Många gamla könsroller hänger kvar i sportens värld.

– Jag tror att man måste ha någon i varje förening som verkligen är drivande för att få in fler tjejer i hockeyn och för att visa att det är kul för alla, säger Camilla.

GGIK har flera egna aktiviteter för tjejer, men just WGIHW är ett globalt initiativ som kommer ifrån det Internationella Hockeyförbundet.

Det ska ge tjejer en säker plats att kunna spela hockey och ha roligt på, utan någon press.

Arrangemanget äger rum runtom i världen, bland annat på flera olika platser i Sverige.

– Det är ett väldigt bra initiativ och det är kul med alla aktiviteter som gör att tjejer kan bli intresserade, säger Camilla Jansson.

Hon är själv nöjd med responsen som tjejerna i föreningen får när de säger att de spelar hockey och att den nästan är uteslutande positiv.

Mer läsning

Annons