Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan Järnkrok missa slutspelet

Här bentacklas Calle Järnkrok – och leds sedan ut i smärtor.

Nu kan Brynäs få klara sig utan sin unga stjärna när slutspelet inleds.

– Jag är bekymrad, ledbandsskador är alltid allvarliga, säger Brynäsläkaren Mats Liljedahl.

Annons

Halva matchen hade spelats mot Skellefteå när Jimmie Ericsson bentacklade Järnkrok i mittzon, en tackling som inte ens renderade en utvisning.

Järnkrok blev liggande en stund på isen innan Ericsson skrinnade fram och försökte be om ursäkt.

– Men han hade så ont, han ville bara av isen, han var bedrövad. Calle är snabb i vändningarna och jag försökte tackla honom, men det tog olyckligt. Jag hade inte sagt nåt om jag hade fått en tvåminutare för knätackling, men det var aldrig min intention att göra det, säger Skellefteås lagkapten.

– Det känns aldrig bra när någon blir skadad, speciellt inte om det är på grund av mig.

Efter matchen hade Calle Järnkrok fortfarande alltför ont för att prata. Det vänstra knät fick ta smällen och bandagerades hårt för att lindra blödningen, och Järnkrok beordrades ha benet i högläge under natten.

I dag gör man en ny undersökning för att bedöma hur pass allvarlig knäskadan är, hur ledband och korsband klarat sig, och om man eventuellt måste röntga.

– Det är åtminstone så att ledbanden är uttänjda och den typen av skador är alltid allvarliga. Vi har haft Jonathan Granström borta i tre veckor med en liknande skada, säger Mats Liljedahl.

Granström fick ge upp sitt comebackförsök redan i den första perioden efter en ny smäll på sitt tidigare skadade knä.

– Vi trodde att det skulle funka, men det gjorde det inte, så vi får titta på honom under söndagen också, säger Liljedahl.

Brynäs har sju matcher kvar innan slutspelet, som inleds om precis tre veckor, 9-10 mars. Calle Järnkroks medverkan där är i dagsläget högst osäker. Förra säsongen missade han Brynäs avslutande kvartsfinaler mot Färjestad, då på grund av en axelskada.

– Det är naturligtvis inte alls bra, Calle är en oerhört viktig spelare. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt, säger Brynästränaren Tommy Jonsson, som skrek högt efter en utvisning i situationen.

– Den är solklar, det är väldigt illa att man inte ser det. Det kanske inte är en medveten handling, men det är ändå en bentackling. Det är min bestämda åsikt.

Jakob Silfverberg sköt det förlösande 3–1-målet, och gjorde därmed poäng i sin åttonde match i rad, och led med sin kedjekamrat.

– Det blir väldigt fult och tacklingen tar illa, men jag vet att Jimmie Ericsson är en bra kille. Han skulle aldrig göra det med flit, det var en reflexrörelse.

Mer läsning

Annons