Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar Dackells säsong slut – eller?

Säsongen kan vara över för Andreas Dackell. Sent i går kväll röntgades hans handled – som befaras vara bruten.

– Doktorn sa att han sett många handledsbrott och det här såg ut som det var ett, säger Sebastian Lauritzen som, precis som flera andra, fick lämna isen skadad.

Annons

Brynäs vann mot Södertälje med 3–2 efter straffar. Men det var också det enda glädjeämnet i Läkerol Arena i går.

Bortdömda mål och långa videokollar med måldomaren får ursäkta. Liksom det faktum att Brynäs äntligen bröt säsongens förlustsvit mot Södertälje sedan Jakob Silfverberg snyggt prickat in 3–2-målet i straffläggningen.

När två omgångar återstår innan slutspelet börjar handlar det om skador – och åter skador för Brynäs del.

Från att ha varit relativt förskonade satt Brynäs tränarstab efter matchen i går och försökte få ihop ett lag till dagens roadtrip som innehåller matcher mot HV 71 (torsdag) och Färjestad (lördag).

– Ja, du får ursäkta. Men vi har inte tid att prata. Vi vet inte själva vilka spelare vi kan ta med till Jönköping, sa assisterande tränaren Tommy Jonsson.

Värst är läget för lagkaptenen Andreas Dackell som kan ha brutit handleden efter att ha fått en tackling i andra perioden. Är det så illa är säsongen över för 38-åringen.

– Vi vet inte ännu. Han är på röntgen nu, sa massören Glenn Hellström direkt efter matchen i går.

Samtidigt haltade Sebastian Lauritzen ut på en krycka från det inre av Brynäs omklädningsrum med ett rejält tryckbandage runt vänsterlåret.

– Det är en rejäl lårkaka. Jag var självklart rädd att det var knäet först, men just nu har jag bara ont. Jag hörde att han fick en ”tvåa” för tripping, men jag vet inte...

Lauritzen skakade på huvudet och grinade illa:

– Självklart ska det vara matchstraff, det är sånt där som vi måste få bort inom hockeyn, sa ”Basse” med adress Jocke Eriksson i Södertälje som fällde brynäsaren i slutet av matchen.

Utvisningen gjorde visserligen att Brynäs fick spela sex mot tre och kunde kvittera till 2–2, men friska spelare på isen behövs bättre än poängen just nu.

För det var ju inte bara Dackell och Lauritzen som tvingades lämna isen. Redan i första perioden utgick Calle Järnkrok med en ryggskada och även Lasse Jonsson fick lämna planen sedan han fått en puck på munnen.

Dessutom har Anton Rödin har haft ont i sina axlar under stora delar av säsongen – och kom aldrig till spel i går.

Det är en skada som Brynäs lyckats hemlighålla fram till i går då Rödin tvingades vila.

– Vi tog beslutet att det är bättre att jag sparar mig och vilar nu, så man är fräsch till slutspelet, säger Rödin.

• Men räcker det med vila?

– Ja, det tror jag. Vi vet vad problemet är och jag har det under kontroll.

Men faktum är att Anton Rödin spelat på smärtstillande medicin under säsongen och överväger att gå på sprutor under slutspelsmatcherna.

– Ja, och sedan får vi kolla upp det här ordentligt efter säsongen, säger Rödin.

Eventuellt kan det då bli tal om operation.

• Vad säger Vancouver, som du är utlånad ifrån, om det här?

– Dom känner till det hela.

Om Anton och några av de andra finns med när Brynäsbussen rullar söderut efter lunch i dag är ännu oklart. Men Sebastian Lauritzen var ändå sugen att hänga med.

– Jag kan säkert inte spela på torsdag men det är bättre att åka med och få behandling av Glenn Hellström under tiden vi är borta. Jag kan ändå inte åka skridskor här hemma, sa han.

Mer läsning

Annons