Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Småland gnuggar ögonen

Elitserien har knappt kommit igång så skräller Brynäs med att slå mästarna HV i Kinnarps Arena.
Hockey–Sverige skakar i dess grundpelare. Hela Småland gnuggar ögonen och fattar inte vad som hänt.
Det gör inte jag heller.

Annons

Att Småland vann TV–pucken lär näppeligen vara en tröst
Brynäs sensationella seger kan mycket väl komma att toppa skrällistan säsongen ut. Genom stark disciplin, hårt arbete och på nytt en lysande Jacob Markström var skrällen ett faktum.
Brynäs gjorde en enorm arbetsinsats.
HV gjorde ingen glad. Det luktade underskattning lång väg även om kapten Davidsson gjorde allt för att övertyga oss om motsatsen.
Rika och förnäma HV tillhör numera den fina hockeyfamiljen och Brynäs tror jag man såg på som om det vore något illaluktande som katten släpat in.

Läs tabellen är ni snälla.
Har ni gjort det så kan ni göra det igen. För det är himla kul läsning och jag skrattar hela vägen ner i sängen.
Efter 3–2 i overtime mot Färjestad och 3–1 i går mot mästarna HV har Brynäs fått en smakstart på säsongen. Fem poäng på de inledande omgångarna och tvåa i tabellen.
Nu ska jag vara lite av glädjedödare, ni minns väl hur det var i fjol, Brynäs ledde faktiskt elitserien med full pott efter att ha slagit Luleå och Linköping.
Sedan vet ni hur det gick.
Nu tror jag inte att det ska gå på samma sätt den här gången, men vi är väl ense om att Brynäs får det tufft att försvara sin andraplats framöver.
Men det är kul så länge det varar. Det är oerhört kul.

Jag tyckte mig se viss underskattning hos mästarna.
Det skulle räcka med att ställa ut skridskorna för att säkra de tre poängen som alla redan hade gett dem. Att motivation kan slå klass är inget nytt, Brynäs inställning med ett stort fighterhjärta och en klassmålvakt i Jacob Markström, var fullt tillräckligt för att jätteskrällen var ett faktum.
Brynäs behöver inte be om ursäkt över segern. Man var det bättre laget totalt sett till hela matchen. Samlat försvar jobbade föredömligt och omställningarna fungerade som gav bra fart framåt.
Det var kul att se hur nye backen Lars Jonsson kom igen efter hans svaga premiär mot Färjestad. Lars trivdes mot sina gamla klubbkamrater och tog stort ansvar, hade överlägset mest speltid i Brynäs. Niclas Andersén vek även han ner sig i premiären, var nu revanschsugen och tog för sig bra.
Jörgen Sundqvist spelade också mycket och gjorde det bra. Peter Nolander bättre än på länge och Mads Hansen är en defensiv kung, gjorde nu också ett snyggt mål, sedan Emil Sandin tagit pucken av en virrig David Petrasek.

Den här säsongen har Brynäs två bra målvakter.
Någon längtan efter Honken har jag självklart inte. Jag hoppas att jag inte ska behöva göra det framöver heller.
Med en klassmålvakt mellan stolparna vinner man matcher, typ, som de två senaste. Med fjolårets målvakter hade man förlorat mot Färjestad och HV.
Markström gjorde två avgörande räddningar som fick mig att tappa andan. I första perioden och så en räddning i matchslutet, när han fick ut skridskospetsen och styrde skottet utanför, den var enorm, i stället för 2–2 kunde Jonathan Granström straxt efteråt slå pucken i tomt mål.

Brynäs har naturligtvis gjort mer än vad jag hade väntat mig.
Det ska bli intressant att se hur långt hårt arbete, tät defensiv och en storspelande målvakt kan bära.

Mer läsning

Annons