Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström: ”Det finns ingen som chansar”

Jonas Nordquist kom aldrig till spel i den första kvartsfinalen mot Färjestad.
Och i ärlighetens namn fanns det kanske andra som inte borde ha gjort det heller.
– Vi chansar inte med någon spelare bara för att det är slutspel, försäkrar Brynäs massör Glenn Hellström.

Annons

Lagom till den första slutspelsmatchen hade flera av Brynäs skadade spelare läkt ihop så pass att de rent medicinskt var spelklara.

Men frågan är hur det ska gå i fortsättningen? För det märktes att flera var hämmade av sin skadehistorik i brakförlusten, 7–3, i kvartsfinal 1.

Men att någon chansade och spelade trots skada tillbakavisar Brynäs massör Glenn Hellström.

– Det finns ingen som chansar. Man måste ha kraft att kunna spela och det ska inte vara någon fara med de som kom till spel i dag. Det finns ingen här inne som inte har ont någonstans. Så är det vid den här tiden på året, menar Hellström.

Men ni vilade ändå ett antal spelare de sista matcherna i grundserien på grund av skador, kan vi verkligen utgå från att de är hela nu?

– Så kan man göra i slutet på en serie när man inte har placeringar att spela om. Men som jag sa: Alla har känningar nu och jag skulle inte tillåta någon att spela skadad bara för att det är slutspel. Går du in till Färjestads omklädningsrum så kan jag lova dig att det är likadant där. Det är lika många som har ispåsar och får behandling där som här inne.

Glenn Hellström hade kö till massagebänken efter förlustmatchen – men bedyrade att det handlade om förebyggande behandling inför kommande matcher.

– Sedan är det alltid så efter en match att någon fått en slashing eller nån annan smäll, berättar Glenn strax efter att han tagit en titt på en ond arm hos Mads Hansen.

En som fick spelförbud i går var centern Jonas Nordquist. Han följde inte ens med till Karlstad på grund av sin ljumskskada.

– Det höll i nästan två träningar för Jonas, men sedan fick han känning i måndags och därför tog jag beslutet att han inte skulle spela den här matchen.

Finns han med på torsdag kväll?

– Det känns mycket osäkert just nu, svarar Glenn Hellström och meddelar samtidigt att Jonathan Carlsson, som fick en puck i ansiktet mot just Färjestad i lördags, inte var i speldugligt skick han heller.

– Nej, det var en stor smäll han åkte på och man har sytt ganska mycket i ansiktet på honom och han kände sig inte bra.

Däremot har Sebastian Lauritzen hämtat sig bra efter sin lårkaka från förra veckan och ska inte behöva lida mer. Men som för de flesta andra är det smärtstillande medel som gäller.

Men utan såväl Andreas Dackell som Jonas Nordquist kommer det förstås bli tufft för Brynäs i den här kvartsfinalserien. Unga killar som Ludvig Rensfeldt, som knappt spelat i elitserien under säsongen, kastas rakt in i ett SM-slutspel.

– De som kommer in spelar efter sina förutsättningar och gör det bra, men självklart tappar vi toppkvalité med ”Nordan” och ”Dacke” borta, erkänner landslagsbacken Mattias Ekholm, som för övrigt också gör sitt första slutspel.

Mer läsning

Annons