Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström får gå – Fernholm nytt intressant namn

Brynäs väljer att inte förlänga med provspelande backen Alexander Hellström.

Nu söker Micke Sundlöv vidare – och är intresserad av landslagsstjärnan Daniel Fernholm.

Annons

Alexander Hellström skrev i mitten av augusti ett korttidskontrakt med Brynäs, gällande sex matcher i European Trophy. Den förre Luleå- och Björklövenspelaren, som senast tillhörde KHL-laget Lev Poprad, täckte upp för nyopererade Lars Jonsson, men sportchefen Micke Sundlöv flaggade för att det kunde bli en fortsättning.

Nu har Hellström fått sina sex matcher, den senaste i går när han fick speltid först efter att Simon Bertilsson åkt på matchstraff. Men några fler framträdanden i Brynäströjan blir det inte.

– Vi har kommit fram till det beslutet efter att båda parter känt på varandra. Det är inga konstigheter, säger Sundlöv, som i övrigt inte vill värdera Hellströms insatser i European Trophy.

– Men man ska ha klart för sig att det inte är så fantastiskt lätt att komma in i ett lag under de här förutsättningarna.

Sundlöv söker nu vidare efter en eventuell backvärvning.

Ett namn som kan bli högintressant i elitserien är förre Linköpings- och Djurgårdsbacken Daniel Fernholm, som är kontraktslös. Han berättar för Expressen att han helst vill tillbaka till KHL – där han inledde förra säsongen innan han försvann till Finland – men att elitserien är andravalet.

Frölunda, HV71 och Rögle uppges vara på jakt efter 28-åringens namnteckning, men även Brynäs har visat intresse.

– Ja, det är ett intressant namn och helt klart en spelare som skulle passa in i Brynäs. Vi tittar ju efter en stor, stark, defensiv back – och det är ju han verkligen, säger Sundlöv.

Daniel Fernholm var bofast i svenska landslaget den gångna vintern och har varit så i flera säsonger. Han fick däremot inte spela VM, utan plockades bort efter genrepet mot USA i Läkerolen.

När det gäller Lars Jonsson är denne fortfarande förhoppningsfull om att kunna spela elitseriepremiären. Men än är det för tidigt att säga om det blir så.

– Jag har varit på is den här veckan i alla fall och det känns som jag närmar mig. Men jag har inte börjat skjuta än, säger Jonsson, som har opererat höger axel och armbåge.

– Jag måste skynda långsamt så att jag inte går på för hårt för tidigt.

Fotnot: Alexander Hellström svarade inte för några poäng under sina sex matcher i European Trophy, däremot drog han på sig åtta utvisningsminuter.

Mer läsning

Annons