Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt torrlagt - var det Alkoholhandläggaren som slog till igen?

Som en vinnande våg omgångarna före ett uppehåll.

Fullständigt torrlagt, när det är dags för spel igen.

Efter en svit på nio matcher med poäng, så blev det LG Hockey Games, och så blev det match igen – och så blev det noll mål och noll poäng för Brynäs

0–1 mot Linköping, och jag frågar mig: var det Alkolholhandläggaren som slog till igen?

Annons

Med nu sju omgångar kvar av elitserien, så snackar vi ändå vidare om slutspel i Gävle. 0–1 mot just Linköping innebär inget plötsligt hot mot den övertygelsen – men samtidigt hade en seger mot just Linköping betytt en möjlighet till positionsväxling.
Linköping kan vara en möjlig kvartsfinalmotståndare.
Men slutspel blir det. Det är jag och tabellen och några till helt övertygad om, även om en litet snyggare inledning på fortsättningen av hockeylivet hade varit önskvärd.
Men på en annan nivå har Brynäs redan hamnat i rena finalserien – och det är i duellen om möjligheten att fortsätta servera alkohol i Läkerolen.
Och här har man en mäktig motståndare, laddad till sista byrålåda.

För stadens nya superhjälte sveper genom krogar, pubar, pizzerior, arenor, och överallt viskas fruktat hennes namn. Vad var det? Vem var det? Jo, det var ju Alkoholhandläggaren.
På nyhetsplats kan ni läsa om de senaste turerna kring Brynäs IF och alkoholtillståndet som är satt under press och vad det betyder för klubben.
Jag trodde på fullt allvar att det räckte att Brynäs rättade till sina klantigheter (jodå, de har funnits), offrade hockeylegenden Wille Löfqvist som restaurangchef (en ny presenteras visst idag).
Det trodde faktiskt rätt många både pålästa, inlästa och belästa jag pratat med.
...men vi hade inte räknat med att Gävle kommun hade...tamtaram – Alkoholhandläggaren.
Frågan om Brynäs IF:s alkoholtillstånd har redan från början haft en riskfaktor över sig att dra lite av löjets skimmer över Gävle. Men därmed anser jag inte en sekund att Brynäs ska ha några wild cards till hur man ska sköta sin servering. Verkligen inte.
Den skarpa kritik som klubben fick, och som fick socialnämnden att fatta sitt torrläggande beslut var säkert väl underbyggd.
Men nu har det skenat iväg till en nivå att man i nån tjänstemannakorridor på kommunen har gjort till stor sport att få skåla i saft när man sett eller hört en tendens till snedsteg av Brynäs.

Alkoholhandläggaren verkar vara berusad av möjligheten att skapa ett omöjligt klimat.
Den 26 januari fattade socialnämnden sitt beslut. Nu kryper det fram att Alkolholhandläggaren dagen innan hade hittat något nytt att slå ned på – men väntat med att plocka fram de uppgifterna.
Nu väller de in till förvaltningsrätten, i allt högre pappershögar, så snart Brynäs har författat ett svar på den inledande, korrekta, ifrågasättningen.
Men till skillnad från den ursprungliga rapporten, verkar det nu vara en stor insamling av bästa angiverisnitt, så avancerat att den känns aningen DDR-märkt; nån har ringt och sagt att det är si, nån (Alkoholhandläggaren själv faktiskt) har hört något en i hiss, en annan person vet att det troligen är så.
Hela historien stinker av avslagen, odrickbar öl.

Brynäs förlorade på isen i går, men trots skogsskövlingen och alla blanketter och bilagor är jag faktiskt rätt säker på att Alkoholhandläggaren går på en kryptonit i Förvaltningsrätten.
Att vara tuff och stå på sig är en sak och är värd respekt – ren häxjakt är en annan.
Och jag är fortfarande lika naiv kring vad som måste vara målsättningen även för Alkoholhandläggarens högflygande planer:
En fungerande verksamhet i Läkerol arena, där Brynäs IF sköter serveringen på ett korrekt och snyggt sätt och Gävle kommun har en mäktig evenemangsarena att stoltsera med.

54 089. Jag hade 55 153.

Sara Hector, vår juniorvärldsmästarinna i storslalom, blev i går 17:e i VM i Garmisch-Partenkirchen – men hade tredje bästa tiden i det andra åket.
Vänta bara!

Mer läsning

Annons