Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hermansson slår gärna till mot Frölunda igen

Brynäs har inte vunnit över Frölunda på ett år och tio månader. Mannen som sänkte göteborgarna då gör gärna om det i dag.
– Ja, det borde ju komma ett mål snart, säger Daniel Hermansson som hittills är mållös den här säsongen.

Annons

Det var den 16 januari förra året som Hermansson slog till i spel fem mot tre efter 18.35 i den första perioden. Framspelad av Nicholas Angell och Nicklas Bäckström.

– Ja, jag kommer ihåg målet nu när du säger det. Vi vann väl med 1–0 då? Men jag visste inte att det var så länge sen vi vann mot dem, säger Daniel Hermansson.

Jo, precis så länge sen är det. Det var åtta matcher sedan som Brynäs vann mot Frölunda. Efter den 1–0-segern spelade man 2–2. Men fjolårssäsongen var allt annat än rolig. Brynäs förlorade samtliga fem matcher. Man släppte också in 23 mål på de fem matcherna. Tack vare 1–1 i inledningen av den här säsongen så bröt man i alla fall förlustsviten.

– Jag vet inte varför vi har så svårt för Frölunda. Jag tror mer det är tillfälligheter. I Scandinavium är de bra, men det är inget jag tänker på att det var så länge sen, säger Hermansson som troligen får spela i andrakedjan i dag tillsammans med de två nyförvärven Steve Dixon och Janos Vas.

Andrakedjan är den som gjort minst mål i Brynäs i år. Dixon har gjort två mål, Vas ett och Hermansson... inget.

– Jag kommer att göra ett mål snart. Det borde ju komma någon gång. Det är klart man tänker på det, jag skulle ljuga om jag sa nåt annat. När man är på isen tänker man inte på det, men annars.

Hermansson, som gjorde elva mål och nio assist förra säsongen på 63 spelade matcher, är naturligtvis inte nöjd med vad han har presterat hittills i år.

– Min säsong har varit lite upp och ner, både bra och dålig. Det jobbiga är väl att man inte gör mål. Men nu är det dags för en ny match och jag känner att jag kommer närmare ett mål för varje match.

Nu är det kanske dags för revansch, både för Brynäs och Hermansson.

– Vi gjorde en bra bortamatch mot Linköping och vi kommer att vara laddade till matchen mot Frölunda, säger han.

Fast det största fokuset kommer nog ändå att ligga på Johan ”Honken” Holmqvist. När han strax innan 16.00 ställer sig i målet gör han det för första gången i Läkerol Arena (och forna Gavlerinken) i fel tröja. Räkna med att han kommer att få mycket att göra när hans gamla klubb försöker få hål på honom.

Kanske kan Hermansson bli matchhjälte även i dag?

Mer läsning

Annons