Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta lirare redo för nästa steg

De har spelat JVM ihop. Nu får Simon Bertilsson och Calle Järnkrok chansen i A-landslaget också.

– Det största jag varit med om, säger Bertilsson.

Annons

För Brynäsbacken var beskedet kanske extra välkommet efter en höst där mycket har handlat om tacklingen mot Luleåanfallaren Jonas Berglund och den efterföljande avstängningen.

Uppenbarligen har han gått igenom den händelsen utan att ha påverkats alltför mycket.

– Jag har försökt att inte tänka på det så mycket, säger Bertilsson, som inte tänkte på Tre Kronor heller – innan han plötsligt fick veta att debuten ska ske i Karjala cup inom kort.

– Visst har det gått bra – men s-å bra trodde jag inte att det hade gått. Jag blev jävligt överraskad. Det här blir hur stort som helst, det största jag varit med om.

– Jag ska gå ut och försöka tänka så lite som möjligt, det är då det brukar funka bäst.

Calle Järnkrok blir också debutant i A-landslaget och säger att han blev ”väldigt glad” när han fick beskedet. Både han och Bertilsson har haft Pär Mårts som förbundskapten tidigare.

– Jag var med i en turnering med U19-landslaget när han var där. Det verkar vara en riktigt bra tränare som har lyckats väldigt bra med det han gjort. Han vill framåt, och som jag har förstått det spelar det ingen roll om man gör ett misstag, säger Järnkrok.

– Jag gillar hans sätt, hur han för en dialog med spelarna. Men jag har bara haft honom i en eller två turneringar, så jag vet inte riktigt, säger Bertilsson, som tvingades tacka nej till Mårts JVM-lag 2009/2010 på grund av en knäskada, men fick en ny chans i Roger Rönnbergs JVM-upplaga senast där även Järnkrok fanns med.

Vad Mårts tycker om de brynäsare han tagit ut kan ni läsa om härintill – men vad anser Järnkork och Bertilsson själva att de har förbättrat så mycket att det till och med genererat en landslagsplats?

• Järnkrok:

– Det är svårt att säga, men jag har väl blivit lite starkare och lite större. Och så har jag fått ett år till vilket betyder lite mer erfarenhet. Jag har säkert blivit lite bättre på det mesta.

• Bertilsson:

– Jag har höjt min lägstanivå och spelat lite jämnare än tidigare. Det känns lite mer avslappnat. Jag är lugnare i spelet, mer trygg.

Tränaren Tommy Jonsson gläder sig åt att Brynäs nu har fyra landslagsspelare.

– Jättekul, jag tycker att de förtjänar det. Så pass skickliga är de, säger Jonsson.

• Betyder det något för Brynäs?

– Det är klart att det gör det. Det här är bra marknadsföring för oss.

Mer läsning

Annons