Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hietanen blir troligen borta hela veckan

Det gjorde rejält ont ända upp på läktaren när Juuso Hietanen grinade illa efter att axeln gått ur led i lördags.
Än är det för tidigt att säga hur länge finländaren blir borta från spel.
– Men det känns bättre i alla fall och jag ska träffa läkaren en gång till innan vi vet, säger Juuso.

Annons

Det var mot Frölunda i lördags som olyckan var framme i slutet av matchen.

Efter en sammanstötning i ena sarghörnet slog den finska backen i axeln i sargen och det hela slutade olyckligt med att axeln gick ur led. Det blev ett sjukhusbesök där axeln drogs i rätt läge igen.

– Det var första gången jag drabbats av något sådant och det gjorde riktigt ont. Det smärtar fortfarande en hel del men det har i alla fall lagt sig och förhoppningsvis kan jag snart vara med och spela igen.

Brynäs var träningsledigt i går och går på is i dag igen. Redan då hoppas Hietanen att han kan vara med och åka skridskor i alla fall.

– Jag ska prata en gång till med doktorn och så får dom titta på axeln och undersöka den en gång till. Vi får ta ett beslut efter det hur det blir med fortsättningen. Jag hoppas det ser okej ut så jag inte behöver missa så många matcher.

Brynäs spelar två matcher den här veckan. På torsdag borta mot Timrå och på lördag borta mot Djurgården. Det troligaste kanske ändå är att det blir utan den viktiga finländska backen.

– Första gången axeln går ur led är alltid värst och de första dagarna görs det inte så mycket. Vi får vänta och se hur den andra undersökningen går innan vi kan dra några slutsatser. Men jag blir ändå förvånad om han kan spela den här veckan, säger Brynäs fysioterpeut Glenn Hellström.

 

Mer läsning

Annons