Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hietanen tillbaka mot Djurgården

Brynäs blev totalt utspelat mot Timrå i torsdags. I eftermiddag väntar en ny svår uppgift i ett formstarkt Djurgården på ett fullsatt Hovet i Stockholm – och det med viktige backen Juuso Hietanen åter i Brynäslaget.
– Det känns jätteskönt. Han är en väldigt värdefull spelare för oss, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Annons

Mot Timrå i torsdags fick Brynäs sig en rejäl lektion i ämnet offensiv anfallshockey. Samtidigt svarade inte Brynäs får någon bra match – laget hade helt enkelt inget att sätta emot offensiva Timrå.

– Vi har inte mött något lag som varit så bra framåt som Timrå var. Inte i Linköping, Frölunda eller HV. Timrå hade ett enormt drag i sitt spel, säger Niklas Czarnecki.

Men han påpekar också att varken han eller någon annan i laget lagt ned någon större tankeverksamhet på den matchen.

– Nej, vi nämnde inte ett ord om matchen mot Timrå utan fokuserade direkt på nästa match på träningen. Vi får helt enkelt inte dra för stora växlar på den förlusten utan i stället komma ihåg vad vi kan. Vi vände till exempel 0–1 till seger med 3–1 hemma mot Frölunda i lördags, menar Czarnecki.

Mot Djurgården i eftermiddag kan han också glädjas åt att backen Juuso Hietanen är tillbaka efter sin axelskada. Det var just i matchen mot Frölunda som finländaren slog axeln ur led och rädslan att han skulle bli borta en längre tid fanns självklart där.

– Han har visat finsk sisu och tagit sig tillbaka snabbt. Naturligtvis är det en makalös tur, men det visar också hur pass vältränad Juuso är. Det känns jätteskönt att han kan spela igen eftersom han är en väldigt värdefull spelare.

Mot Timrå valde Niklas Czarnecki att bänka Hietanens ersättare Ola Svanberg efter bara halva den första perioden och fortsätta matchen med enbart fem backar. Något som givetvis blev kostsamt för laget.

Mot Djurgården, som har en svit på fyra raka segrar, blir ordningen återställd igen. Men Niklas Czarnecki höjer ett varningens finger.

– Vi måste göra en perfekt match för att vinna. Det är slutspelskaraktär över allt nu men något nytt rent taktiskt finns inte att göra. Lagen känner varandra väl och vi vet hur vi ska spela, säger Niklas Czarnecki.

 

Mer läsning

Annons