Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historien upprepar sig – det såg inte bra ut

Svaga insatser rakt över. Ingen höjde sig över ett godkänt betyg. Bättre än så här har vi rätt att kräva. Till och med pålitlige Jacob Markström i målet sviktade då och då. Jacob gav några märkliga returer och släppte en del puckar som han borde ha klistrat i plocken.
Men "Markan" är väl bara människa han också, när han märkte att försvarsspelet var som bortblåst, spred sig osäkerheten även hos honom.
Daniel Widing är för mig en gåta. Vad har hänt honom?

Annons

Nu börjas det.
Jag är tyvärr rädd för det.
Efter två fina insatser hade jag ett visst hopp att man skulle surfa på framgångsvågen och manövrera ut Djurgården av bara farten.
I stället blev det haveri.
Det här såg inte bra ut. Något åt fjolårshållet till.
Man måste ta i när man spelar ishockey. Hårt arbete och understöd har varit Brynäs signatur under försäsongen samt mot Färjestad och HV, i går såg man ingenting av det, i stället var man stillastående, kom för långt från motståndarna och blev lätt utmanövrerade.

Dålig skärpa i passningarna, missförstånd i vem som skulle ta pucken och virrig defensiv med svag markering som följd. Trötta ben utan undantag.
Sex power play där ingenting hände.
Jag hoppas att Brynäs nu lärt sig sin läxa och kommer igen direkt mot Timrå. Ännu en förlust på hemmais vore förödande.

Det blev precis som i fjol.
Och likadant var det året innan.
Går vi tre säsonger tillbaka var det samma sak. Förlust i den tredje matchen.
Visst är det en aning märkligt att Brynäs de fyra senaste säsongerna har tagit poäng i de två inledande matcherna för att förlora den tredje. Historien upprepar sig. Omgång tre är ingenting för Brynäs. Bara en seger på de åtta senaste säsongerna.
Bara det inte blir som i fjol. Nej, det ska det inte behöva bli...
Djurgården vann helt okej. Nollåttorna var nu inte så mycket bättre än Brynäs, men var hetare i nästan alla situationer och vann med Brynäs egen medicin.
Brynäs var inte på tårna och det kan man ha funderingar om. Det är ju bara match tre och efter två raka segrar tycker jag att det skulle finnas mer bensin i laget.
Nu såg man direkt att det inte stod rätt till, ett upprörande passivt box play efter bara en minut där Fredrik Bremberg fick trampa runt och skapade ytan som öppnade för passningen till Ragnarsson, 1–0 till Djurgården.
En rad förlorade tekningar i början av matchen signalerade att någon var fel. Brynäs var inte med ordentligt i matchen.

Brynäs har spelat två täta matcher torsdag och söndag.
Djurgården har haft en vilosam start med premiären i torsdags och därefter har man i lugn och ro kunnat ladda för matchen i Gävle.
Brynäs hade en oerhörd urladdning i Kinnarps Arena. Det fanns en risk att det kunde bli en reaktion mot Djurgården, alltför kort tid för att återhämta sig, när hemmagrabbarna skulle gasa fanns ingen gas.
Djurgården med pigga ben och bra spelhumör utnyttjade hemmalagets tavlor.

Det var en kollektiv kollaps.

Bara 5 211 i Läkerolen.
Det kan inte finnas någon som tycker den siffran är bra.
Men det kan finnas en förklaring, det är i slutet av månaden med två dagar kvar till påfyllning i plånboken och att matchutbudet är intensivt, GIF i kväll mot GAIS och hockey igen i Läkerolen på torsdag, folks ekonomi pallar inte för hur mycket som helst.
Men efter Brynäs säsongöppning hade jag räknat med runt 6 000.

Mer läsning

Annons