Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärnskakning stoppar Vas - Wanvig ersätter

Brynäsforwarden Janos Vas åkte på en hjärnskakning mot Färjestad i går och blir borta från spel i minst en vecka.
– Det var en rejäl smäll han fick. Han hade minnesluckor flera timmar efteråt, berättar lagets läkare Mats Liljedahl.
I Vas frånvaro gör nyförvärvet Kyle Wanvig debut.

Annons

Det var en tuff och fysisk hockeymatch som spelades mellan Brynäs och Färjestad i Läkerol Arena i går. Det fick inte minst Janos Vas uppleva. Efter bara sju spelade minuter åkte Brynäs ungrare på en rejäl smäll av Färjestads Emil Kåberg i mittzon. Smällen tog illa och Vas blev liggandes på isen – samtidigt som en irriterad Jonathan Granström försökte läxa upp Kåberg. För Kåberg och Granström slutade det hela med två minuter vardera i utvisningsbåset. För Vas slutade det med en rejäl hjärnskakning.

– Ja, det var en kraftig smäll han åkte på. Direkt efter smällen och två timmar därefter hade han minnesluckor. Han visste till exempel inte om han hade spelat något mer i matchen eller inte, säger Brynäsläkaren Mats Liljedahl.

– En anledning till att smällen tog så pass hårt är att han inte var beredd på den. Han hade redan avslutat situationen, fortsätter Liljedahl.

Men redan i dag meddelar Janos Vas att han mår betydligt bättre.

– Han har lite ont i nacke och bröstrygg, men det är ganska vanligt efter en sådan smäll. Men annars är han mycket piggare nu, säger Mats Liljedahl.

– Vi har sagt att han ska stanna hemma i dag och ligga ner i lugn och ro i ett mörkt rum. På så sätt återhämtar sig hjärnan snabbare. I morgon ska han försöka sig på en promenad upp till Läkerol Arena så får vi se om vi behandlar nacke och rygg då.

– En vecka brukar det normalt bli vid en hjärnskakning.

Det blir nyförvärvet Kyle Wanvig som ersätter Vas i morgondagens bortamöte med Luleå. Det lutar åt att Wanvig går direkt in i kedjeformationen med Steve Dixon och Daniel Hermansson.

 

Mer läsning

Annons