Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter brutala tacklingen – förre Brynästränaren erkänner: "Jag sa könsord och det står jag för"

/

Robin Jacobssons tackling på Kim Karlsson har fått ett kraftigt efterspel.
Efter matchen påstådde Jacobsson att Björklöventränaren Tommy Jonsson skrikit könsord till honom.
Något Jonsson nu bekräftar.
– Jag sa könsord, det gjorde jag, och det står jag för, säger han.

Annons

Det var i mitten av den tredje perioden, vid ställningen 2-2, som Leksandbacken Robin Jacobsson tacklade Kim Karlsson brutalt. Björklövenforwarden blev liggande orörlig på isen och togs sedan till sjukhus där det bekräftades att han ådragit sig en hjärnskakning.

Robin Jacobsson fick matchstraff för tacklingen och väntas bli avstängd för incidenten.

– Det är otroligt otäckt. Det ser väl alla, att det är en händelse som är otäck att se. Jag såg den i ögonvrån live, men det går så fort. När jag fått se den i efterhand är det obehagligt. I mina ögon är det en otroligt brutal tackling, en av de mest brutala jag upplevt, säger Tommy Jonsson.

Läs också: Björklövenspelare ut på bår efter tuff tackling från Jacobsson - se otäcka bilderna här

Efter matchen hölls en presskonferens med Per-Erik Johnsson och Tommy Jonsson. Det slutade med ett mindre bråk när Leksandtränaren Johnsson konfronterade Tommy Jonsson om hans agerande efter tacklingen.

– Hetsigt vet jag inte om det blev. Det är ett sätt att flytta fokus från händelsen på mig eftersom att jag reagerar. Men jag tycker att jag har rätten att reagera utifrån vad som hände på isen.

Läs också: Brutala tacklingen upprör: "Bland det fulaste man sett"

Enligt Robin Jacobsson skrek Tommy Jonsson könsord efter tacklingen. Något som Löven-tränaren nu bekräftar.

– Jag dementerar inte det. Jag står för mina handlingar, det måste jag göra som person och ledare. Jag sa könsord, det gjorde jag, och det står jag för. Rätt eller fel, men jag blev förbannad för händelsen som inträffade. Jag tycker att det var befogat men sedan när man blir förbannad så säger man saker som man inte gör annars. Men jag står för det jag gjorde.

Du ångrar inte det i dag?

– Njae. Sedan ordval hit och dit kan man ångra, men jag står för att jag reagerade. Jag hade gjort samma sak igen. Att inte reagera efter en sådan händelse är som att tycka att det är okej.

Mer läsning

Annons