Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Ollas om första mötet med Leksand: "En bekräftelse på att det var Brynäs all in"

/

Jesper Ollas lämnade Leksand för ärkerivalen Brynäs.
Nu talar han ut om det tuffa första mötet med sin gamla klubb.
– Jag var knäsvag, säger Jesper Ollas i NordicBets podcast Tek.

Annons

Jesper Ollas lämnade moderklubben Leksands IF 2011 efter sju säsonger i A-laget.

När han fick chansen att ta ett steg upp i seriesystemet tog han den – och lämnade LIF för ärkerivalen Brynäs.

– Klart jag trodde det skulle röra upp känslor, men kanske inte riktigt så mycket ändå. Men jag kanske var dum där. Det är klart som sjutton att det äldre gardet i supporterklubbarna, för dem var det en annan sak, berättar Jesper Ollas i NordicBets podcast Tek.

När Leksand sedan gick upp i SHL två år senare väntade karriärens svåraste match för ex-leksingen.

Hans Brynäs mötte Leksand i premiäromgången, och Ollas möttes av burop redan på uppvärmningen.

LÄS OCKSÅ: Ollas: "Ingen vanlig match"

– Det var sjukt tufft. Otroligt mycket känslor som gick igenom hela kroppen. Fram till matchen hade jag en sjukt skön känsla, att det skulle bli kul, men jag var jäkligt osäker på hur jag skulle bli mottagen. Nu blev jag ju mottagen på det sättet att jag blev utbuad på alla sätt och vis, säger Ollas och fortsätter:

– Jag vet inte om det kanske var skönt, för då fick jag veta var de stod. Det gjorde att jag fick en j-vla tändvätska på något vis, och kände att jag faktiskt ville vinna den matchen. För annars vet jag inte vad jag hade gått in med för känslor egentligen.

Jesper Ollas beskriver hur benen nästan vek sig på honom.

– Jag kunde inte spela hockey på i alla fall de två första perioderna. Jag var knäsvag. Om jag stod upp i båset kände jag hur jag skakade i benen. Det var ingen rolig match att spela när jag summerar den i efterhand.

Utan tvekan karriärens svåraste match menar Ollas, som förvånades av publikens burop.

– Jag tror jag hade någon liten sådan optimistisk tanke att de ändå... kanske inte skulle bua i alla fall. Sedan hade jag inga förväntningar på några hyllningar eller sådär. Jag tänkte nog ändå att... jag vet ju vad jag har gjort för den klubben i varje match och gett allt jag haft. Så nog tror jag att jag var lite förvånad, men jag kanske bara var dum som trodde det.

– Samtidigt så fick jag också veta deras ställning och de gör precis som de vill, jag klandrar inte dem för vad de tycker om mig. Men det blev ändå som en skön bekräftelse på att det var Brynäs all in.

LÄS OCKSÅ: Jesper Ollas: "Hela livet kretsade kring hockey"

Mer läsning

Annons