Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Honken” höll undan för Brynäs

Egen oförmåga, otur eller målvakter som fantomspelar.

Välj själv det som passar bäst in på Brynäs när det gäller att producera mål just nu. Tröst kommer i alla fall från en som var nära verkligheten i går.

– Äh, det finns så mycket spetskompetens i laget att det kommer att lossna, sa Johan ”Honken” Holmqvist efter att räddat hem 2–1-segern åt Frölunda.

Annons

Men han var glad att det inte blev islossning för hans gamla gäng i går. 31-åringen har inlett säsongen som en vinnare i Frölunda – tredje raka trepoängaren och han hade förstås på nytt stor del i segern.

– Jag fick verkligen komma in i matchen på ett grymt sätt och dessutom hade jag lite flyt med stolpskottet i första bytet och sen en skön parad nästan direkt efter. Sedan flöt det på bra...

Nåja, efter den blixtrande inledningen med Somervuoris ramträff och Lauritzens skott behövde den gode ”Honken” inte förta sig i två perioder.

Det var mest att styra bort några puckar när ett trubbigt Brynäs hade hamnat i ett 2–0-underläge och liksom mot Skellefteå var på väg att köra fast.

Det var i sista perioden det hände saker.

– Jo, det blev mycket att göra där och jag är riktigt glad att vi kunde reda ut den stormen. Brynäs spöade oss här båda matcherna ifjol och det är första segern för mig hemma i Gävle sedan jag lämnade, sa ”Honken” och sprack upp i ett stort leende.

Det satt kvar på läpparna när han berättade om den kanske skönaste räddningen som kom med drygt fem minuter kvar att spela.

– Molin har gjort så många mål på mig genom åren både på träning och i någon match förra säsongen också så den var extra skön. Det blev en rätt avancerad parad för trots att han fick ett slag på klubban lyckades han få upp pucken.

Så Ove Molin fick se sitt friläge och Brynäs stora kvitteringschans fastna i Holmqvist trygga plockhandske – det samma gällde sedan kanonaden på slutet då puckarna ven runt Frölundakassen.

– Det är fortfarande väldigt speciellt att komma hit där jag har så många sköna minnen och känner halva laget. Men jag är glad att vi i Frölunda har fått en så bra start och det ger alltid en trygghet inför fortsättningen.

En bra start har Brynäs i-n-t-e fått med en poäng på tre matcher och tre ynka mål.

Andreas Dackell gjorde det enda den här kvällen när han bara 30 sekunder in i sista perioden kunde fösa i pucken i ett tomt mål sedan Lasse Jonsson och Eero Somervuori förarbetat starkt i ett power play så inte ens ”Honken” hängde med.

– Men så länge vi bara orkar göra ett mål per match vinner vi ingenting. Det är klart att vi ska ta det på allvar och vara aningen oroliga trots att det bara har gått tre matcher, sa Dackell efteråt.

Men tredje perioden tas med till nästa match på torsdag mot Modo.

– Det får vi definitivt göra och visst kommer det att lossna. Det finns kapacitet och vi skapade en hel del riktigt bra lägen samtidigt som det grinar oss lite i ansiktet också. Det har inte studsat vår väg så här långt, summerade Dackell så riktigt.

Annons