Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Honken” nära kontrakt med Frölunda

Redan i maj avslöjade Sporten att Frölunda jagade Johan ”Honken” Holmqvist. Nu ser det ut som att det är där han hamnar – även om inget ännu är påskrivet. – Ingenting är klart. Jag pratar fortfarande med Brynäs, säger ”Honken”.

Annons

Sedan den första juli har Johan ”Honken” Holmqvist stått utan kontrakt. Han har väntat på att klubbar från NHL ska höra av sig men när anbuden uteblev riktade ”Honken” blicken mot Sverige och spel i elitserien.

Så sent som i måndags berättade han för Sporten att Brynäs var ett tänkbart alternativ.

Nu ligger Frölunda bättre till än någonsin, och enligt Aftonbladet är det redan Göteborgslaget som dragit det längsta strået.

Men att ”Honken” är överens med Frölunda om ett tvåårskontrakt förnekar han själv bestämt.

– Det stämmer inte. Det är inget som är skrivet och klart så jag vet inte varför de går ut med det, säger han till Sporten.

Att han förhandlar med Frölunda stämmer däremot.

– Vi har pratats vid mycket och vi förhandlar, det gör vi.


– Ja, det gör det. Om det inte blir något i USA så...


– Nej, inte speciellt mycket.


– Ja, det gör vi. Vi pratade senast i dag.


– (tystnad) Vi vet var vi har varandra.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv är även han fåordig om vilka kontakter Brynäs har med ”Honken”.

– Vi pratades vid imorse, han ringde mig.


– Vi snackade lite allmänt bara. Han förklarade läget och skriverierna om Frölunda. Vi känner ju varandra väl sedan tidigare och har en pågående dialog. Vi har haft kontinuerlig kontakt hela tiden.


– Vi har det gott ställt på målvaktssidan, det tycker alla i föreningen. Vi har inte samma ekonomi som storklubbarna i elitserien och letar främst efter en center. Alla vill ju se ”Honken” i Brynäs, men om det blir i år, om ett, två eller tre år kan jag inte säga.

Enligt Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian är förhandlingarna med ”Honken” långt gångna, men han vill inte bekräfta att övergången är klar.
– Vi är långt framme i förhandlingen och jag tror att Johan spelar för oss i vinter, säger han till Aftonbladet.

”Honken” spelade 45 matcher i Tampa Bay Lightning förra säsongen men efter en stor trade hamnade han i Dallas Stars där det bara blev två matcher från start.

Mer läsning

Annons