Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honken och Svedberg - Brynäs nya målvaktspar?

Niklas Svedberg och Johan ”Honken” Holmqvist – det är Brynäs troliga målvaktsduo nästa säsong.

Brynäs guldmålvakt från 1999 sitter på ett utgående kontrakt med Frölunda.

Annons

– Jag vet hur jag vill ha det, säger Brynäs sportchef, Micke Sundlöv.

Johan ”Honken” Holmqvist, utsedd till VM:s bäste målvakt 2006 när Tre Kronor blev världsmästare, deklarerade tidigt att han ville till Brynäs efter NHL-sejouren. Men när han återvände till Sverige fanns ingen plats för honom i Brynäs, som då satsade på Jacob Markström och Anders Lindbäck.

Istället valde ”Honken” att skriva på för Frölunda, laget han nu representerat i tre säsonger – samma lag som nu ligger sist i elitserien.

Och Holmqvists kontrakt, som går ut efter säsongen, ser inte ut att bli förlängt. Han är en av de mest högavlönade spelarna som inte riktigt motsvarat förväntningarna. Därför är en flytt tillbaka till Gävle och Brynäs trolig.

Källor till Sporten säger att parterna mer eller mindre redan är överens.

– Jag har bra kontakt med ”Honken”, men jag har inte pratat med honom om nästa säsong. Inte med hans agent heller, tillbakavisar Micke Sundlöv, Brynäs sportchef som inte vill avslöja hur stort klubbens intresse för Frölundamålvakten är.

– Jag vet hur jag vill ha det, ”Honken” och jag har känt varandra länge. Men det är ingen idé att spekulera, då blir det aldrig så som man har tänkt sig. Spekulationerna överlåter jag till andra.

Samtidigt hoppas Brynäs att lagets nuvarande succémålvakt Niklas Svedberg, vars kontrakt däremot går ut efter den här säsongen, stannar.

– Han har haft en stark utveckling i Brynäs och vi ser gärna att han stannar. Men vi har inte gett honom ett kontraktsförslag än, säger Sundlöv.

Den här säsongen har ”Honken” en räddningsprocent på 90,17.

Sporten har sökt Johan Holmqvist för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Mer läsning

Annons