Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken" tvingades välja Frölunda

Johan ”Honken” Holmqvist är helt klar för Frölunda.
Men helst av allt ville målvaktsstjärnan spela i Brynäs – som aldrig gav honom ett kontraktserbjudande.
– Vi vill satsa på våra unga målvakter, säger sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Johan ”Honken” Holmqvists förstaval har alltid varit Brynäs IF om han någon gång skulle vända hem till elitserien igen. När han sedan inte fick något tillräckligt attraktivt erbjudande från NHL såg han sin chans att återvända till sin hemstad – och spela för klubben i hans hjärta.
Ett problem kvartstod dock: I Brynäs fanns redan tre av Sveriges mest lovande målvakter.
– Johans hemkomst kom verkligen otajmat. Skulle han ha kommit hem för två säsonger sedan eller om två år, hade det inte vara något snack om saken var han skulle spela, säger Sundlöv.
Han fortsätter:
– Jag har fört en väldigt bra dialog med honom under nästan hela sommaren och vi kom fram till att det här vore det bästa beslutet, vi har ju trots allt tre av Sveriges mest lovande målvakter i föreningen.
I går presenterades Johan ”Honken” Holmqvist som Frölundas nye burväktare – trots önskan om att spela i Brynäs.
– Jag har haft en klockren konversation med Sundlöv. Jag har alltid velat spela i Brynäs, men den här gången kom vi fram till att jag inte riktigt passade in.
– Facit i hand känns det som rätt beslut. Brynäs har redan ruggigt bra målvakter och det ska bli spännande att följa deras utveckling.
• Nu kommer Brynäs i stället vara din motståndare. Hur känns det?
– På den här nivån är vi professionella och försöker att inte fokusera så mycket på motståndarna. Men det är klart att det kommer kännas extra speciellt. Brynäs ligger mig varmt om hjärtat, säger ”Honken” som blev svensk mästare med Gävlelaget 1999.
• Tror du att du kommer återvända till Brynäs innan karriären är över?

– Det är helt klart ett alternativ. Som sagt; Brynäs ligger mig varmt om hjärtat och Gävle är mitt hem. Vi får se vad som händer.
– Men först och främst vill jag tillbaka till NHL, säger ”Honken” som har en klausul inskrivet i kontraktet som gör att han kan lämna Frölunda för NHL efter nästa säsong.
• Hur ser du på Frölunda?
– Det är en väldigt bra klubb som satsat hårt till den här säsongen. Det kändes som det bästa alternativet efter Brynäs.
Micke Sundlöv hoppas givetvis att ”Honken” lyckas i Göteborgslaget.
– Jag hoppas innerligt att det går bra för Johan, förutom i de fem matcherna de möter oss, skrattar han och förklarar vidare:
– Men det är klart att det inte är roligt att se honom i ett annat elitserielag. Men det här är det bästa beslutet och det finns absolut inga ”hard feelings” mellan oss.
• Hur tror du supportrarna känner sig?
– Jag både hoppas och tror att det är så pass vidsynta att de vet att Johan har ett enormt Brynäshjärta och att han inte sviker föreningen på något sätt.
– Jag hoppas få se honom i Brynäs i framtiden, avslutar Micke Sundlöv.

Mer läsning

Annons