Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag skriver Kokko på för Brynäs – eller?

Brynäs är muntligt överens med Petri Kokko.
I dag väntas den finländske backen skriva på kontraktet – på plats i Gävle.
– Det här blir kanonbra, säger Kokko.

Annons

Lars Jonssons ersättare är på ingång. Den 34-årige backen Petri Kokko, från finska ligalaget Esbo Blues, kommer av allt att döma skriva på för Brynäs i dag.

– Vi har pratat med honom igen och det verkar som att det ska lösa sig med Blues. Vi är muntligt överens och förhoppningsvis kommer han till Gävle i morgon (i dag). Men ingenting är klart förrän allt är påskrivet, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Kokko spelade med Timrå i elitserien under två säsonger, 2006-2008, och gjorde 46 poäng (8+38) på 124 matcher (slutspel inräknat).

Inför förra säsongen lämnade han Timrå och återvände hem till Finland för spel med Esbo Blues. Där hade Kokko en bra säsong med imponerande nio poäng (3+6) på 14 slutspelsmatcher.

Men på sistone har det gått tyngre. Snart kan han få sin nytändning i Brynäs – och som det verkar kommer han att debutera redan i morgon hemma mot Södertälje.

– Jag hoppas att det löser sig snabbt nu med de sista bitarna. Jag tror att det här blir kanonbra, säger Kokko på telefon från Esbo.

Kontraktet med Brynäs kommer att gälla resten av säsongen och Michael Sundlöv har tidigare sagt att Kokko bär på de kvalitéer klubben är ute efter:

– En offensivt skicklig back, bra i power play och en spelare som skulle kunna få mycket istid.

En flytt till Sverige skulle inte medföra några praktiska bekymmer för Kokko och hans familj.

– Nej, det är inga problem. Men nu ska vi inte prata mer om det innan allt är klart, säger Kokko.

Annons