Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar kvar till Widing

Eero Somervuori och Eddie Läck blev Brynäs sista nyförvärv.
Därmed finns inga pengar för en förlängning med Daniel Widing.
– Men om han vill stanna får vi lösa det, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Färjestadsanfallaren Eero Somervuori, 30, blev som väntat Brynäs ”sponsorvärvning”, som Sporten skrivit om tidigare. Alltså den stjärnspelare som egentligen var för dyr och som marknadsavdelningen därför vaskat fram pengar till.

– De har gjort ett kanonjobb, och även sponsorerna som har gjort det här möjligt, säger Sundlöv.

Somervuori har skrivit på ett tvåårskontrakt, liksom Leksandsmålvakten Eddie Läck. Dessutom kunde Sundlöv i går meddela att backen Peter Nolander och centern Steve Dixon har förlängt med ytterligare varsitt år. Därmed är Brynästruppen spikad, sånär som på att man inväntar centern Alexander Sundströms underskrift.

Ja, och så beskedet från Daniel Widing då...

– Om han inte blir proffs ska vi göra allt som står i vår makt för att få honom att spela vidare i Brynäs, säger Sundlöv.

Sportchefen erkänner dock att klubben inte har budgeterat för Widings lön.

– Vi har inte den ekonomin att vi kan lägga undan x antal miljoner för någon som eventuellt ska spela med oss. I sådana fall får vi lösa det då, säger Sundlöv.

Det kan alltså bli aktuellt med en ny rundringning till välvilliga sponsorer – den här gången med uppmaningen ”rädda Widing kvar”.

– Inte som det ser ut i dagsläget. Widing får bli ett plus i det hela i sådana fall.

Brynästränaren Niklas Czarnecki är nöjd med värvningen av Somervuori – ”en hårt arbetande forward med spetsegenskaper” – och lovar att ge finländaren massor av förtroende direkt. I Färjestad var 30-åringen tredje bäste poängplockare i grundserien, trots att han bara fick i snitt 15 minuter per match på isen. I Brynäs kommer han att få en mer betydande roll.

– Därför tror vi att vi kommer att få ännu mer nytta av honom än Färjestad fick, säger Sundlöv.

Värvningen av målvakten Eddie Läck har Brynäs gjort ur ett långsiktigt perspektiv.

Sundlöv mer eller mindre räknar med att Jacob Markström försvinner till NHL efter kommande säsong.

Därför är tanken att J20-lagets guldhjälte Joacim Eriksson lånas ut till allsvenskan den här säsongen, där han får speltid och möjlighet att växa in i rollen som blivande backup till Läck, när denne så småningom tar över efter ”Markan”.

Brynäs silly season är därmed i det närmaste över, och Niklas Czarnecki kan summera det lagbygge som han nu ska finsnickra på:

– Mål nummer ett var att inte få så stor omsättning eftersom vi tror på det lag vi hade i höstas. Det har vi lyckats med.

– Jag tycker att vi har ett starkare material, även om Widing försvinner. De unga som vi tog in i höstas har fått ett års erfarenhet, vi har fått in Magnus Kahnbergs och Somervuoris spetsegenskaper och vi har nya unga spelare som kommer in och flåsar de andra i nacken. Det känns jättespännande.

Mer läsning

Annons