Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fortsättning i Hofors för Johansson

Hockeykarriären är över för 36-årige Andreas Johansson.
I framtiden kan han tänka sig att bli ungdomstränare – men inte i hemorten Hofors.
– Nej, jag har bott i Karlstad i 18 år och kommer att stanna här, säger Andreas.

Annons

Andreas Johanssons comebackförsök i Leksand stannade vid två perioder. Sedan svek foten – igen.

I går förmiddag träffade den tidigare landslagsstjärnan Leksands sportansvarige Patric Kjellberg och meddelade att karriären var över. Onsdagens match mot Mora blev Johanssons sista.

– Det känns inget bra just nu, men jag har fattat rätt beslut. Som det är nu kan jag spela en dag för att nästa dag ha för ont, säger Andreas till Sporten.

– Nu ska jag bara försöka landa och bearbeta det här. Det kommer att ta sin tid.

Längre fram är rollen som ungdomstränare ett tänkbart alternativ för Andreas. Han är född i Hofors och har Hofors HC som moderklubb.

Men att han skulle flytta hem till sina rötter är dock inte aktuellt.

– Det kommer inte att hända. Vi trivs bra i Karlstad. Grabben går i skolan här och jag är involverad i hans lag Skåre/Färjestad. Kanske kan jag hjälpa Hofors på något sätt på distans, men det får vi se, säger Andreas.

Han kan se tillbaka på en framgångsrik karriär med 377 matcher i NHL, 143 elitseriematcher och 103 landskamper där bland annat två VM-silver och två VM-brons kan nämnas bland höjdpunkterna.

– Jag får acceptera läget nu, och jag är väldigt stolt över allt det jag har gjort. Familjen har fått offra mycket, men nu ska Wilson (nio år) få ha pappa hemma lite mer, säger Andreas Johansson.

Annons