Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen medalj för Brynäs

Det blev ingen medalj för Brynäsdamerna under helgens SM–slutspel på Jernvallen.
MoDo förstörde drömmen om en efterlängtad medalj genom att vinna med 3–1.
– Matcherna mot MoDo är som att singla slant, suckade en uppgiven Joa Elfsberg.

Annons

Brynäsdamernas blev bronsmedaljörer säsongen 1993/94. Efter det har väntan på en ny medalj varit lång.

Gårdagens förlust betyder att det förblir en dröm åtminstone ett år till.

– Det är klart det känns tungt, vi kommer helt enkelt inte upp i vår normala standard och det är alltid jämna matcher mot MoDo. Det är nästan som att singla slant, sa Joa Elfsberg.

Brynäs som bjöd upp till en rejäl kamp mot Segeltorp i lördags inledde tveksamt mot MoDo. Ett mål i baken och laget fick jaga.

– Det handlar ju mycket om vilken dagsform man har, men vi börjar alldeles för trevande och det utnyttjar dem, menade Brynästränaren Lasse Landström.

När man sedan var varm i kläderna och fick igång spelet fungerade inte målskyttet. Minst tre-fyra farliga målchanser varav ett stolpskott sumpades bort av Brynäs och i numerärt överläge stänkte MoDo in två kassar till 3–0.

– Personligen tycker jag det ser ut som att pucken är in och vänder i buren i en av våra målsituationerna, men självklart måste vi utnyttja chanserna bättre, sa Landström.

MoDo hade i slutperioden inga som helst problem att hålla undan sin ledning trots Angelica Östlunds reducering till 3–1 drygt fyra minuter från slutet.

– Vi gör trots allt en bra match men det faller på målskyttet, säsongen i helhet har varit ett steg framåt gentemot fjolårets säsong, konstaterade Landström.

Hur Brynäs målsättning kommer att vara nästa säsong återstår att se. Att man däremot är kapabel till att slåss om medaljer är ett som är säkert.

– Vi måste se hur många spelare som blir kvar i laget först, däremot har vi ett kvitto på att vi kan vara med i striden nästa år också, resonerade Landström.

0–1 (3.06) Elin Uusitala (Frida Svedin–Thunström).

0–2 (11.52) Frida Svedin–Thunström (Emma Nordin, Annie Svedin) spel fem mot tre, 0–3 (12.16) Johanna Fällman (Erica Odén–Johansson) spel fem mot fyra.

1–3 (Angelica Östlund (Joa Elfsberg, Angelica Lorsell) spel fem mot tre.

27–22 (8–8, 12–10, 7–4).

8x2 min. MoDo: 4x2 min.

3: Joa Elfsberg, c

2: Kajsa Östlund, b

1: Angelica Östlund, fw

Mer läsning

Annons