Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget NHL-avtal – svensk hockey blåst på miljoner

Spelarfacket NHLPA satte stopp för ett nytt NHL-avtal.
Det innebär att svensk ishockey går miste om runt 20 miljoner kronor den här säsongen.

Annons

Förhandlingarna med NHL gav inte det resultat Svenska Ishockeyförbundet hade hoppats på.

Det blir inget NHL-avtal för säsongen 2009/2010, och svenska klubbar går fortsatt lottlösa när spelare väljer att lämna elitserien för spel i NHL.

– Jag är oerhört besviken. Vi har tappat 30 spelare till NHL på två år, utan att bli kompenserade med en enda krona. Det är klart att det inte kan fortsätta så här, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till Sporten.

Diskussionerna med NHL fördes i positiv anda, men i slutändan var responsen från spelarfacket NHLPA för dålig. Därför gick det inte att komma överens om en lösning vid den här tidpunkten på säsongen.

– Vi måste kunna hitta en form för hur vi ska bli kompenserade. Det finns en stark vilja, och inom en snar framtid ska vi sätta oss ned med föreningarna och diskutera olika lösningar. Det skulle ju kunna bli en förbättring även utan ett avtal, till exempel att respektive förening förhandlar sig fram till en viss ersättning vid spelarövergångar, säger Christer Englund.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv:

– För vår del betyder det här ingenting i dagsläget. De spelare som har gått, har gått, säger Sundlöv kort från Lysekil och nämner bland annat Jonathan Carlsson som numera spelar i Chicago.

Sundlöv tror inte att de senaste uppgifterna förblir permanenta.

– Nej, jag är övertygad om att det på sikt kommer att bli ett avtal. Troligen redan till nästa säsong, säger Sundlöv.

026-15 93 78

Annons