Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J 18 vann klart mot Västerås

Brynäs J18 vann hemma mot Västerås med 6–2 efter en något trevande start. Oliver Lindholm gjorde 1–0 för Brynäs efter 15.03 i den första perioden i spel fem mot fyra. Med bara en sekund kvar av den inledande perioden fick Karl-Anton Ivarsson in pucken till 1–1.

Annons

Den andra perioden såg sedan något bättre ut för Brynäs och man vann den med 3-0. Den tredje perioden slutade sedan 2–1. Brynäs sista mål, fram till 6–1 gjordes av Joachim Rohdin innan Västerås kunde reducera genom Joakim Rossäng. Brynäs relativt effektiva spel i power play, med tre mål bidrog sannolikt till att sakta mala ned Västerås den här dagen.

– Som helhet gör vi en riktig kämparinsats. Vi gör en riktigt dålig första period och det är tur att vi ändå får 1–1 där. De vinner varenda närkamp, men vi kämpar och sliter. Sedan spelar vi upp oss och målen ramlar in med lite flyt. Det är starkt av oss att vinna trots att vi inte spelar riktigt bra. Det var en viktig seger för oss, då det gäller att komma bland de fyra bästa vid jul. Nu är vi nio poäng före Västerås, sammanfattade Brynäs tränare Peter Svensson.

Annons