Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbacken uttagen i landslaget – "Det blir en häftig upplevelse."

Den första landslagstruppen för säsongen 16/17 är nu uttagen. Brynäs backtalang August Berg kommer att representera Sveriges U18-lag i Ivan Hlinka Memorial Cup i augusti.

Annons

August Berg

U18-landslagets förbundskapten Torgny Bendelin har i dag tagit ut truppen som ska representera Sverige i Ivan Hlinka Memorial Cup i Tjeckien/Slovakien i augusti. Brynäs är representerade av backen August Berg, som kom till Gävle från SDE inför säsongen 15/16.

August Berg, född 1999, svarade för 20 poäng i form av åtta mål och tolv assist i J18 den gångna säsongen och fick även speltid i J20-laget efter att ha visat upp ett imponerande spel. Nu belönas också backen med en plats i landslaget efter sin fina debutsäsong i Brynäs. – Det blir en häftig upplevelse att få vara med, säger han om uttagningen. Det är klart att det är lite tråkigt att vara ensam från Brynäs, men det spelar ingen större roll. De andra spelarna är schyssta de också och jag ska bara köra på.

Berg är den ende Brynässpelaren i truppen, som annars innehåller namn som Timothy Liljegren, Lukas Wernblom och Erik Brännström.

Turneringen spelas 8-13 augusti och Sverige spelar sitt gruppspel i Slovakien.

Mer läsning

Annons