Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lööke sköt Brynäs till SM-final

/

Brynäs är klara för final i JSM sedan man har besegrat Timrå med 4-3 i sudden death. Segermålskytt blev Jens Lööke. Nu väntar Leksand i finalen.

Annons

Brynäs fick det tuffare än man kanske hade trott i semifinalen mot Timrå på fredagseftermiddagen och det var spelen i power- och boxplay som blev svårast för laget. Timrå tog ledningen sent i den första perioden i just ett sådant läge, när lagen annars hade spelat ganska jämnt och det var bortaledning inför den andra perioden.

Men då började Brynäs varva upp och 1-1 satt genom Oliver Henriksson efter knappa två minuter. Timrå fortsatte dock att förstöra det roliga för Brynäs och varje gång man kvitterade så kom motståndarna tillbaka och tog ledningen. Detta enda tills slutet av den tredje perioden.

När Oliver Nordberg till slut kunde kvittera till 3-3 så gick matchen till en spännande förlängning, där Brynäs bland annat fick klara av ett boxplay, i vilket Lucas Carlsson spelade mycket uppoffrande. Sedan hände även det som inte fick hända – för Timrås del alltså. Jens Lööke fick ett friläge och på något sätt hittade pucken in bakom Timråmålvakten till 4-3. Brynäs tog därmed hem semifinalen och kommer att spela final mot Leksand under lördagen.

– Det känns jätteskönt att vi får ta oss vidare till final efter alla underlägen vi jobbat oss tillbaka från i den här matchen, säger matchvinnaren Lööke. Jag har inte gjort mål på ett tag och att just få göra det här i dag, det är enorm glädje.

Mer läsning

Annons