Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka förlusten för Brynäs J20

Skellefteå tog hem segern i lördagens toppmöte mot Brynäs. Ett tremålsunderläge i första perioden blev för svårt för Brynäs att hämta upp, som till slut förlorade med 2–5.

Annons

Det var tre viktiga poäng som stod på spel i lördagens hemmamatch mot Skellefteå. Brynäs låg inför matchen två poäng bakom gästerna, och skulle vid vinst klättra upp till en andraplats i tabellen.

Det var Skellefteå som började starkast. Två minuter in i den första perioden kom det första målet för gästerna genom Hardy Häman Aktell. Skellefteå hann med att göra två mål till innan Brynäs Johan Grönkvist kunde reducera till 1–3 i slutet av den första perioden.

– Vi vinner skotten i första perioden med 16–9 men ändå ligger vi under med 1–3. Det är lite det som speglar matchen, säger Brynäs huvudtränare, Mats Bäcklin.

I den andra perioden var det Brynäs som tog tag i taktpinnen genom en tidig reducering till 2–3 genom Kim Persson.

– Vi gör en riktigt bra andraperiod, där vi verkligen har grepp om spelet. Men vi är för ineffektiva, säger Mats Bäcklin.

I stället för att kvittera i den tredje perioden var det Skellefteå som gjorde matchens nästa mål. De kunde till slut punktera matchen med en minut kvar.

– I tredje är det ett individuellt misstag som bidrar till deras fjärde mål. Sen gör de det sista målet i tom kasse. Men det är i första perioden som vi lägger grunden till förlusten. All heder åt Skellefteå. De gör det väldigt bra och är riktigt effektiva, säger Mats Bäcklin.

På söndag väntar ännu en hemmamatch. Då är det Modo som kommer på besök.

Mer läsning

Annons