Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynästalangen vill ha speltid: "Det blir ett läroår"

/
  • Felix Sandström är laddad inför den kommande säsongen. Och nog lär han väl få göra sin första SHL-match från start?

Körtelfebern sköt upp genombrottet i SHL, och han har fortfarande inte startat någon match i högsta serien.
Men 18-årige Felix Sandström vet vad han vill.
– Det blir ett läroår, men jag vill stå så mycket som möjligt, säger han.

Annons

Under lördagen vaktade han målet när Brynäs J20 drog i gång sitt seriespel med att besegra Leksand med 3–2. SHL-premiären mot Malmö är bara dagar bort och det mesta talar väl för att Felix Sandström får vakta båsdörren åt Bernhard Starkbaum. Men hans tid kommer.

Den unge Brynäsmålvakten imponerade redan i fjol när han kastades in mot just Leksand redan i den andra SHL-omgången.

Sedan spolierades allt när körtelfebern plötsligt slog ut immunförsvaret .

– Det var riktigt surt, speciellt när man hade sett allt framför sig och så stoppas det av någonting man inte kan styra över själv. Samtidigt var det bara att bita ihop och göra det bästa av det, det var den inställningen jag försökte hålla.

– Men det var tufft. I början låg jag bara hemma i sängen och kunde varken äta eller dricka, och till sist var jag så slut så jag fick tillbringa några nätter på sjukhus med dropp. Det tog ett bra tag bara att ta sig tillbaka till ursprungsvikten, ännu längre att få tillbaka energin, och första månaden kunde jag bara ta korta promenader.

Efter virussjukdomen följde snabbt en muskelskada, men mot slutet av säsongen var Felix Sandström ändå tillbaka. Han hoppade in i några SHL-fajter till, kom med till U18-VM, tog SM-guld med Brynäs J18 och belönades med ett a-lagskontrakt.

Nu är VM för de äldre juniorerna i Helsingfors vid årsskiftet ett av de självklara målen, dit säkerligen även Jens Lööke, Linus Ölund och Oskar Lindblom längtar.

– Det är klart det finns med i tankarna, men jag försöker mest leva i nuet och samla speltid i Brynäs. Jag vill ju som sagt spela så mycket som möjligt och då är det perfekt att spela som nu med J20. Men JVM är drömmen, det vore en sjuk grej att få vara med om, att komma med där och kanske ta förstaspaden.

Vad tror du om dina chanser att stå redan i SHL-premiären?

– He he. Klart man vill göra det, men jag har full förståelse om det inte blir så. Det är som sagt ett läroår och det är kul att kolla in Starkbaum också. Han har ju mycket rutin så det finns mycket att lära sig där.

Mer läsning

Annons