Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockey/J20: Brynäs förlorade efter straffar

Brynäs förlorade matchen mot Luleå på straffar, efter att ha tappat en tvåmålsledning i den tredje perioden.

Annons

Brynäs J20 fick en bra start på söndagens match mot Luleå i Gavlerinken. Redan efter tre minuter prickade Max Pålholm in lpucken bakom gästernas målvakt, och laget fortsatte att jobba på. När det var knappa tre minuter kvar av den första perioden kom 2–0, då av Philip Alftberg.

Men Luleå vägrade ge upp. I ett powerplay tidigt i den andra perioden kom reduceringen från Anthon Erikssson. Men Brynäs körde på framåt och knappa minuten senare utökade Martin Rönnild ledningen till 3–1.

Dock skulle Luleå åter komma igen. Mitt i den andra perioden reducerade man till 3–2, och trots att Brynäs utökade ledningen ännu en gång i den tredje perioden fortsatte gästerna att jobba. Innan den sista perioden var färdigspelad hade man gjort mål i både box- och powerplay, och det var 4–4 efter full tid.

Efter att övertidsperioden blivit mållös blev det ännu ett straffavgörande för Brynäs. Men denna gång gick man inte vinnande ur striden, Luleå gjorde det enda målet och tog därmed med sig två poäng från Gävle.

– Vi faller på att vi tar för dumma utvisningar, säger tränare Niklas Gällstedt. Vi är alldeles för dåliga där, och det straffar oss.

Mer läsning

Annons