Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockey/J20: Utvisningar blåste Brynäs på poäng

Brynäs plockade med sig en poäng från första matchen i fortsättningsserien. Gästande Tingsryd avgjorde matchen i förlängningen.

Annons

Brynäs J20 fick en ganska tuff start på den första matchen i SuperElits fortsättningsserie. 13 minuter in i den första perioden tog gästande Tingsryd ledningen med 1-0, sedan Brynäs dragit på sig en utvisning för puck-out.

Utvisningar blev det fler av, och efter att Tingsryd utökat till 0-2 tidigt i den andra perioden satt lagen på botbänken om vartannat. Men gästernas mål blev det enda av värde i mittenakten, och Brynäs fick jobba ännu hårdare i den tredje perioden.

Sju minuter in på den perioden tog backen, och assisterande kaptenen, Adam Deutsch saken i egna händer när han fint skickade in reduceringen med en backhand. Bara några minuter senare kom också kvitteringen från Brynäs sida, då lagets andra assisterande kapten, Linus Ölund, snappade upp sin egen retur framför målvakten i Tingsryd.

I och med kvitteringen togs matchen till förlängning, där bägge lagen körde för fullt från första början. Där var det dock Tingsryd som gick vinnande ur striden, sedan deras Axel Lindström skickat in pucken bakom John Morelius.

– Vi sitter för mycket i utvisningsbåset och tappar för mycket puck i dag, säger tränare Niklas Gällstedt. Vi är lite bättre än vad de är i tredje perioden, men totalt sett är jag mycket besviken på alla utvisningar och pucktapp.

Mer läsning

Annons