Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J20-kaptenen avgjorde för Brynäs

Brynäs tog hem tre poäng i mötet med Malmö. Kapten Marcus Lindblom avgjorde med sitt 3–2.

Annons

Brynäs fick en bra start på hemmamatchen mot Malmö på lördagen. Efter att ha pepprat gästernas målvakt med skott hela perioden så gick till slut ett av dessa i mål. Max Pålholm spelade fint fram pucken till Johannes Nilsson, som helt fri kunde sätta ledningsmålet för Brynäs.

Malmö tog sig dock mycket snabbt in i matchen igen, och 31 sekunder in på den andra perioden kunde man kvittera till 1–1. Trots det skulle Brynäs visa sig starka i mötet och i ett powerplay i samma period slank David Westlunds skott förbi målvakten, och det var 2–1.

Den tredje perioden blev sedan mycket jämn och efter att Malmö återigen kvitterat så blev det ett maktkrig på isen. Tre minuter från slutsignalen stack sedan kapten Marcus Lindblom fram och framspelad av Philip Alftberg kunde han skicka in 3–2, som också skulle bli avgörande. Brynäs klev därmed upp på en andraplats i tabellen, tätt bakom söndagens motståndare, Frölunda.

– Jag brukar oftast passa, så jag tänkte att jag skjuter den här gången. Och det gick ju bra, säger kapten Lindblom. Det kändes som en lättare match mot dem den här gången, och det är skönt att få revansch.

Nathalie Andersson

Mer läsning

Annons