Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klar seger för Brynäs mot Timrå

Brynäs vann med stora siffror mot Timrå på torsdagskvällen, efter att ha vänt matchen i den andra perioden, och är nu serieledare i fortsättningsserien.

Annons

Det tog lite mer än en period, sedan började Brynäs J20 sin överkörning av gästande Timrå. Efter att ha hamnat i underläge i ett tidigt boxplay jobbade sig laget tillbaka mitt i den andra perioden. Då gjorde Kim Persson sitt första mål i matchen, och humöret steg direkt i båset.

Därför kändes det lite som en kalldusch när Timrå tog tillbaka ledningen några minuter senare. Men Brynäs hängde inte med huvudena för det, och en och en halv minut från pausvilan kvitterade först Johannes Nilsson, och sedan gav Christian Rudolphi laget ledningen för första gången, bara 25 sekunder senare.

Den ledningen fortsatte sedan Brynäs att spela på, och bara 1.10 in på den tredje perioden gjorde Rudolphi sitt andra mål, framspelad av Oscar Larsson.

Kim Persson skulle också fortsätta att visa framfötterna. Inom loppet av sex minuter och ett missat straffslag för Timrå slog han till två gånger om, och fullbordade sitt hattrick. Brynäs tappade lite i slutet och Timrå reducerade dubbelt upp i slutminuterna, vilket skrev slutresultatet till 7–4.

– Det är jättekul, framförallt att få vinna, säger tremålsskytten Kim Persson. Att vi gör mycket mål är också positivt.

Mer läsning

Annons